ASTON MARTIN sa modelom VALOUR obeležava 110. rodjendan (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 21:21

ASTON MARTIN sa modelom VALOUR obeležava 110. rodjendan (FOTO+VIDEO)

Nadmašili sebe.

Uz obilježavanje svog 110. rođendana čuvena britanska automobilska kompanija predstavila je poseban i brojčano ograničen supersportski model koji se krije iza naziva Valour, a za čiju je inspiraciju poslužio Aston Martinov model V8 Vantage iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

Valour sa sobom donosi karbonsku Coupe karoseriju u kojoj se ispod dugog prednjeg poklopca krije poslednja iteracija 5,2-litarskog V12 motora koji uz asistenciju dva turbopunjača >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razvija 715 konjskih snaga i 753 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Limited-edition Aston Martin Valour@astonmartin pic.twitter.com/pOxld1DQlk

— OFIVE (@OFIVETV) July 13, 2023

Za zaustavljanje brinu karbonsko-keramičke kočnice s promerom diskova 410/360 mm (napred/nazad), tu je i novorazvijeno ogibljenje sa adaptivnim amortizerima i stabilizatorima, a tradicionalistima će se dopasti prenos snage na zadnju osovinu uz pomoć mehanički ograničene blokade diferencijala.

The Aston Martin Valour is the firm's 110th birthday present to itself, complete with a 705bhp V12 and a six-speed manual gearbox https://t.co/llCxpVNAH8 pic.twitter.com/ypk9EXjbXc

— Autocar (@autocar) July 12, 2023

Automobil koji je postavljen na jedinstvenim 21-inčnim aluminijskim felnama na kojima su gume Michelin Pilot Sport S5 na globalnom nivou biće ponuđen u samo 110 primeraka, a u Aston Martinovom Q modelu već su pripremili paletu dodatnih boja karoserije i mnogobrojne opcione elemente za karoseriju i u kabini s kojima će kupci imati mnogo mogućnosti za personalizaciju.

New Aston Martin Valour revealed at FoS.

Based on the DBS, with a manual gearbox and styling inspired by the one-off Victor and the late-1970s DBS Le Mans racer.

Only 110 will be made, marking Aston Martin’s 110th anniversary. pic.twitter.com/6ETk1JROmb

— Tim Pitt (@timpitt100) July 13, 2023

Vrednosti automobila doprinosi i činjenica da su u Gaydonu objavili da je Valour poslednji model koji će pokretati 12-cilindarski motor. Proizvodnja počinje ovih dana, a prve isporuke kupcima planirane su u četvrtom kvartalu. Podaci o performansama još uvek nisu objavljeni, a za Valour bez opcija iz Q modela treba izdvojiti nešto više od 975.000 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.