Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020, 13:53

Kimi Raikonen vozi i u 2021!

Alfa Romeo produžila ugovore sa oba vozača, bez mesta za Šumahera

"Rezervni" tim Ferarija u Formuli 1, Alfa Romeom danas je i zvanično objavila da je produžila ugovor sa dva prva vozača, Kimijem Raikonenom i Andreom Đovinacijem.

Ljubitelji najbržeg cirkusa su sa velikom radošču dočekali vest pošto je Finac jedna od živih legendi sporta i omiljenih likova u padoku. Iako mu je 41 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ledeni se odlučio da odveze i 19. F1 sezonu. Šampion iz 2007, kada je branio boje Ferarija očigledno još nije izgubio žar za trkanjem, što može da se vidi i po njegovim neverovatnim nastupima u 2020. Kao mlad je bio poznat kao prilično neodgovoran, čak vagabundo, ali pakleno, prirodno brz, da bi sa sazrevanjem počeo da deluje sve bolje. Kad bi imao konkurentan bolid, nema sumnje da bi mogao da se bori za titulu, ali i ovako nastavlja da oduševljava, kao što je u nedelju uspeo da u nekoliko prvih krugova VN Portugala prestigne čak 10 kolega.

Breaking news! ???? Kimi and Antonio will stay with the team in 2021 ????

Read the full announcement ???? https://t.co/MqODTznGuI#AlfaRomeoRacing #ORLEN #SauberMotorsport pic.twitter.com/rtvD2RRTOn

Ugovor sa Raikonenom i 26-godišnim Italijanom potpisan je na godinu dana, te to ujedno znači da verovatno nećemo tamo videti uskoro Mika Šumahera, talentovanog sina Mihaela Šumahera, momka koji već kuca na vrata Formule 1. Prošao je Ferarijevu školu, dokazao se u Formuli 2 gde je trenutno lider i sada vreba prilike, tj. sedište u nekom od timova. Po svemu sudeći, to će , u slučaju da dobije priliku u 2021. to biti američka ekipa HAAS, koju Ferari snabdeva agregatima.

I pored dobre atmosfere u timu, Alfa Romeo je do sada sakupila samo pet bodova u šampionatu, od čega je dva Kimijeva.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.