CUORE SPORTIVO: Uskoro stiže Alfa Romeo 6C

Izvor: TopSpeed.rs, 23.Avg.2014, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CUORE SPORTIVO: Uskoro stiže Alfa Romeo 6C

Alfa Romeo nastavlja sa planiranim proširenjem svoje game modela, a jedan od najinteresantnijih koji bi trebao da se pojavi 2017. godine jeste Alfa 6C

Foto: Poblete/Auto Express

U sklopu velikog projekta vraćanja brenda Alfa Romeo na nekadašnje staze uspeha i slave, planirano je i proširenje porodice modela, i to pre svega onih sportskih, a nakon nedavno predstavljenog 4C, koji uskoro stiže i u Ameriku, sve češće se spominje i nešto veći model >> Pročitaj celu vest na sajtu TopSpeed.rs << koji bi se pozicionirao između pomenutog i prestižnog 8C Competizione, a poneo bi oznaku 6C (šest cilindara).

Na osnovu raspoloživih informacija, 6C bi bio baziran na modelu Maserati Alfieri, što će reći da bi trebao da bude direktan konkurent automobilima kao što su Jaguar F-Type ili Porsche 911, a na tržištu bi trebao da se pojavi već 2017. godine.

Foto: Poblete/Auto Express

Kada je reč o pogonskim jedinicama, nagovešteno je da bi Alfu 6C trebalo da pokreće unapređena verzija 3,0-litarskog V6 twin-turbo motora koji se trenutno nalazi u Maserati Ghibli-u, a oslobađao bi negde oko 500 konjskih snaga, a trebao bi da se nađe i u budućem modelu Giulia Quadrifoglio Verde. Pretpostavlja se da će i 6C biti proizveden u ograničenoj seriji, baš kao i 4C (3500 primeraka) i 8C (500 primeraka)…

Izvor: Auto Express/TopSpeed
Pogledaj vesti o: Alfa Romeo

Nastavak na TopSpeed.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TopSpeed.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TopSpeed.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.