Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2018, 07:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alfa Romeo zauzeo prva tri mjesta na Mille Miglia 2018.

Automobili Alfa Romea završili su čuvenu trku "Mille Miglia" zauzevši prva tri mjesta.

Prva pobjeda brenda Alfa Romeo na trci Mille Miglia dogodila se 1928. godine, a izdanje iz 2018. bilo je rekordno, uz 450 takmičarskih timova i tri automobila brenda Alfa Romeo koji su zauzeli prva tri mjesta.

Tako je Alfa Romeo bio zvijezda događaja i glavni junak u postizanju ove značajne prekretnice, u ulozi sponzora automobilske industrije i ulozi osvajača glavnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nagrada na Aveniji Venecija (Viale Venezia) u Breši.

Trku Mille Miglia za 2018. godine osvojio je model Alfa Romeo 6C 1500 GS Testa Fissa sa timomTonkonogi-Rufini (Tonconogy-Ruffini).

Na drugom mjestu, sa samo osam poena manje od pobjednika, našao se impresivan model 6C 1500 Super Sport iz 1928. godine čiju je karoseriju izradila kompanija Stabilimenti Farina i koji je dio kolekcije FCA zbirke nasleđa (FCA Heritage), obično postavljene u Alfa Romeo muzeju.

Ovaj automobil je imao trkački broj 30, koji je ponio i njegov rođak prilikom prve pobjede za brend Alfa Romeo na trci Mille Miglia sa timom čiji članovi su bili Đuzepe Kampari (Giuseppe Campari) i Đulio Ramponi (Giulio Ramponi) 1928. godine.

Vozač tokom događaja bio je Đovani Močeri (Giovanni Moceri), u timu sa navigatorom Danijelom Bonetijem (Daniele Bonetti).

Močeri trenutni je nosilac titule sportskog šampiona Grandi Eventi ACI, i uz njegovo ime već stoje upisane pobjede na najvećim tradicionalnim takmičenjima klasičnih automobila, od trke Mille Miglia do trka Targa Florio i Coppa d‘Oro delle Dolomiti.

Na trećem mjestu našao se model Alfa Romeo 6C 1750 SS Zagato kojim je upravljao tim Vesko-Gerini (Vesco-Guerini).

Automobili Alfa Romeo koji su učestvovali u trci pod okriljem FCA game naslijeđa osvojili su veoma zavidna mjesta i svi su završili 36. istorijsko podsjećanje na trku Mille Miglia tako što su prešli tradicionalnu rutu Breša-Rim-Breša.

Time je ovo izdanje za 2018. zasigurno zaslužilo svoje mjesto u istoriji brenda Alfa Romeo, a upravo pokrenuti projekat "Alfa Romeo: Mille Miglia na 90 lokacija" ima za cilj da utvrdi najvažnije etape u istoriji brenda na trci Mille Miglia.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.