Alfa Romeo rešio goruće pitanje, tandem ostaje!

Izvor: Sportske.net, 30.Okt.2020, 12:18

Alfa Romeo rešio goruće pitanje, tandem ostaje!

"Iceman" postavlja nove rekorde.

Vozači Alfa Romea Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci produžili su danas ugovor i nastupaće za tu ekipu i u sledećoj sezoni Formule 1.

Raikonen i Đovinaci će tako i treću sezonu voziti zajedno u ekipi.

Sledeća sezona biće 19. sezona u Formuli 1 za 41-godišnjeg Finca, koji je 11. oktobra na trci u Nemačkoj postao vozač sa najviše startova u trkama - 322.

On je u Formuli 1 debitovao upravo u Zauberu, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << se od prošle godine zove Alfa Romeo.

"Alfa Romeo je za mene više od ekipe, to mi je kao druga porodica. Mnogo ljudi koji su bili oko mene kada sam debitovao u Formuli 1 2001. godine su i dalje tu, a jedinstvena atmosfera ovog tima mi daje dodatnu motivaciju da nastavim u 19. sezoni u ovom sportu, sledeće godine", rekao je svetski šampion iz 2007. godine, navodi se u saopštenju ekipe.

"Ne bih bio ovde da ne verujem u projekat ekipe i u ono što mislimo da možemo zajedno da ostvarimo. Ovo je ekipa koja više od reči vrednuje naporan rad, a to odgovara mom stilu. Radujem se sledećoj godini i nadam se da ćemo napraviti korak napred", dodao je Raikonen.

Junior iz Ferarijeve akademije Antonio Djovinaci rekao je da je srećan što mu je ukazano poverenje.

"Ekipa je mnogo verovala u mene, a napornim radom i posvećenošću dao sam sve od sebe da opravdam poverenje. Ostvarili smo i neke dobre rezultate i mislim da sam dao doprinos napretku ekipe, ali čeka nas mnogo toga, želimo da ostvarimo mnoge stvari zajedno", naveo je 26-godišnji italijanski vozač.Alfa Romeo je trenutno osma u šampionatu konstruktora sa pet bodova.

Posle objave Alfa Romea o postavi za 2021. godinu, ostale su još četiri ekipe koje to nisu učinile - Mercedes, Red Bul, Alfa Tauri i Vilijams.
Pogledaj vesti o: Alfa Romeo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kimi Raikonen ostaje u Formuli 1

Izvor: B92, 30.Okt.2020

Čuveni Finac će i naredne sezone voziti u Formuli 1...Kako je potvrdila ekipa Alfa Romea iz Formule 1, neće menjati vozače za 2021. godinu, pa će Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci ostati u "karavanu"...Raikonen ostaje u timu sa kojim je debitovao 2001. godine, kada se ekipa trkala pod nazivom Zauber...Ekipa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.