Alfa Romeo: Nećemo postati SUV brend

Izvor: B92, 21.Dec.2023, 13:23

Alfa Romeo: Nećemo postati SUV brend

Alfa Romeo se sprema da predstavi novi model Milano sledeće godine, a iz kompanije obećavaju i da će to biti prvi njihov električni SUV. Pridružiće se Tonaleu i Stelviju, dajući italijanskom brendu postavku fokusiranu na krosover modele.

U nedavnom intervjuu, međutim, izvršni direktor Alfa Romea Žan-Filip Imparato rekao je: "Ne želimo da postanemo SUV brend, bez obzira na to da li se svet većinom prebacuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na SUV vozila".

On je za Autocar istakao da su "limuzine spremne za povratak jer aerodinamika i elektrifikacija idu ruku pod ruku".

"Giulia će btii u asortimanu Alfa Romea, i ne samo to, jer sledeći koraci na kojima radimo su da vidimo šta je odgovor na GTV, a šta bi mogao biti odgovor na Duetto", naveo je Imparato.

Verovatno je mudar potez što ipak nije ništa obećao, jer je 2018. godine Alfa Romeo potvrdio da će se GTV vratiti sa sistemom pogona na sva četiri točka i više od 600 KS, ali do toga još nije došlo.

Vraćajući se na redizajnirane modele Giulia i Stelvio, Imparato je sugerisao da je dizajn oba završen, i da se fabrika u Kasinu sprema za početak proizvodnje.

Predviđeno je da ovi modeli budu bazirani ni platformi STLA Medium, i da nude domet do 700 km. Osnovna Giulia bi mogla da ima oko 345 KS, dok bi Veloce verzija trebalo da ima oko 790 KS. Takođe možemo očekivati i Quadrofolio varijantu sa oko 990 KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.