Inflacija dostigla 12,4 odsto

Izvor: Mondo, 12.Mar.2013, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inflacija dostigla 12,4 odsto

Potrošačke cene proizvoda i usluga su u februaru, u proseku povećane za 0,5 odsto, u odnosu na januar, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Potrošačke cene u februaru su u odnosu na isti mesec 2012. godine, veće za 12,4, a u odnosu na decembar za 1,1 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga, u februaru je u odnosu na prethodni mesec, najveći rast cena zabeležen u grupama alkoholna pića i duvan 3,8 odsto, komunikacije jedan, stan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << voda, električna energija, gas i druga goriva 0,8, rekreacija i kultura 0,6, restorani i hoteli 0,3 i hrana i bezalkoholna pića 0,2 odsto.

Pad cena zabeležen je u grupama odeća i obuća za 0,5, transport 0,2 i nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana za 0,1 odsto. Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

(Tanjug Foto Ilustracija Guliver Getty Thinkstock)
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Februarska inflacija u Srbiji 0,5 odsto

Izvor: GdeInvestirati.com, 12.Mar.2013

BEOGRAD - Potrošačke cene proizvoda i usluga su u februaru, u proseku povećane za 0,5 odsto, u odnosu na januar, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Inflacija u februaru 0,5 odsto

Izvor: B92, 12.Mar.2013

Beograd -- Potrošačke cene proizvoda i usluga su u februaru, u proseku povećane za 0,5 odsto, u odnosu na januar, saopštio je Republički zavod za statistiku...Potrošačke cene u februaru su u odnosu na isti mesec 2012. godine, veće za 12,4, a u odnosu na decembar za 1,1 odsto...Posmatrano po glavnim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.