Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024, 01:02

Vremeplov: Ubijen Boško Perošević

Na današnji dan 2000. godine predsednika Izvršnog veća Vojvodine Boška Peroševića na Novosadskom sajmu ubio je umno poremećeni pripadnik sajamskog obezbeđenja.
Danas je ponedeljak, 13. maj, 134. dan 2024. Do kraja godine ima 232 dana.
.
1607 - Kapetan Džon Smit stigao je s grupom vojnika u Virdžiniju. Mesto na kom su se nastanili nazvao je Džejmstaun. Bilo je to prvo stalno britansko naselje u Novom Svetu.
1619 - Pogubljen je holandski državnik Johan Oldenbarnevelt, otac moderne holandske države. Smaknuće je naredio njegov saborac u borbi protiv španskih okupatora princ Moris Nasau, pod optužbom za religioznu subverziju. Zajedno s Morisovim ocem Vilhelmom I "Ćutljivim"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Političar ubijen pred TV kamerama: Spektakularna likvidacija koja je šokirala Novi Sad i Srbiju

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 13.Maj.2024

NOVI SAD – Ubica Milivoje Gutović iz Ratkova proglašen je neuračiunljivim, a do danas nije otkriveno ko je naručio ubistvo Boška Peroševića Ubistvo Boška Peroševića (43), predsednika Izvršnog veća Vojvodine i visokog funkcionera Socijalističke partije Srbije, najspektakularnije je ikada...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.