Željko Mitrović
Željko Mitrović

Zanimanje: biznismen
Obrazovanje: srednja škola
Javna funkcija: direktor pink mreže
Stranka: vanstranačka ličnost
Datum rođenja: Beograd 31.05.1967.

Rođen je u Beogradu 31. maja 1967. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Zemunu. Studirao je na pravnom fakultetu. Tokom 80 ih godina bio je basista rok grupe Oktobar 1864. Osnovao je muzički studio 1988, a kasnije radio i televiziju Pink, kao i diskografsku kuću Siti Rekords. Tokom devedesetih godina je kupio radio Pingvin koji je odlično primljen u narodu i slušan.

Postao je član Jula 1996. godine a na izborima 2000. godine je bio kandidat za poslanika na listi Sps Jul. Željko je kao srpski muzičar, osnivač pink televizije, i televizijske mreže pink na Balkanu koja je jedna od gledanijih. Oženjen je i ima četvoro dece. Uvek u aktivnostima i uvek ima vremena za nove ideje i kreativnosti. Od malena je voleo muziku i bavio se muzikom, svirao je bas gitaru u više bendova, a potom 1988. godine osniva muzički studio i zatim radio i televiziju. Radio i televizija pink, radio pingvin i diskografska kuća siti rekords su mu doneli veliki uspeh.

Bio je oženjen sa pevačicom Sonjom Mitrović Hani, dok je sada u braku sa Milicom Mitrović Pašić. Ima četvoro dece iz oba braka, Aleksandru i Sandru sa Sonjom i Kristinu i Andreu sa Milicom.
Medijski mag i vlasnik kompanije pink Željko Mitrović već 24 godina uspešno je na čelu najgledanije komercijalne televizije na prostoru Balkana. Podrška porodice a posebno majke Milke i pokojnog oca Dragana, na početku njegove karijere je bila glavna i ključna na putu da ostvari svoje snove, a potom je zajedno sa suprugom Milicom hrabro, uporno i vredno realizovao i ostvario svoje ciljeve.

Iz burnog perioda i borbe za zdravlje Željko je izašao još jači i ambiciozniji nego ikada. Osim što je posvećen poslu, takođe brine i o porodici. Sa bivšom suprugom pevačicom ima dvoje dece kojima posvećuje ljubav, a iz harmoničnog braka sa Milicom Mitrović ima dve kćerke, i trudi se da im posveti svaki slobodan trenutak. Požrtvovan je i nežan otac i suprug, iako mu obaveze ne dozvoljavaju da im se posveti onoliko koliko bi voleo. Pokretačka snaga, uvek nove ideje, i umešnost da oslušne glas javnog mnjenja su urodile plodom i prilikom menjanja programske šeme televizije pink. U godinama rada i stvaranja televizije najznačajnije savete dobija od supruge Milice, koja je glavni urednik programa. Bend Berkli Orkestra ima posebno mesto u sferi Željkovih interesovanja. To je spoj odličnih muzičara koji uživaju u pravljenju pesama i sviranju. Za razliku od rada na osmišljavanju programske šeme, pri čemu se u obzir uzimaju afiniteti široke ciljne grupe, kada stvara sa bendom, Željko se oslanja samo na ono što privatno voli i piše tekstove za sebe.

Bend je dobio ime Berkli jer je najveći broj članova u životnoj fazi bio u vezi sa prestižnim Berklijem. U muzici uživaju i opuštaju se.
Njegov projekat na kome je i koproducent Vip rum je u skladu sa njegovim idejama, i emisija koju najviše voli da gleda. Ta emisija je značajna jer kroz nju se šalje poruka da se vrati pop muzika na televizijsku scenu, a sa druge strane vraćaju se korenima. Željko Mitrović je na jednoj od proslava rođendana televizije pink gostima predstavio novi hit Marina. Direktor ružičaste televizije sa svojim bendom i muzičarima Gruv je premijerno izveo novu pesmu i album čiji tekst je uradila Marina Tucaković.

Željko Mitrović u slobodno vreme svira za estradu i političare, pravi muziku i nove pesme za svoj bend i široke mase.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Story, 15.Okt.2021, 23:01

OTKRIVAMO: Ko je zet Željka Mitrovića i odakle mu MILIJARDE? (FOTO)

OTKRIVAMO: Ko je zet Željka Mitrovića i odakle mu MILIJARDE? (FOTO)

Zet Željka Mitrovića, partner njegove ćerke Kristine, postao je tema broj jedan u medijima, sudeći po tome da je naslednica imperije "Pink" blizu toga...

Detaljnije >>

Izvor: Danas, 15.Okt.2021

Leteći cirkus Željka Mitrovića

Leteći cirkus Željka Mitrovića

Sklonimo Željka Mitrovića na minut iz jednačine.

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 14.Okt.2021, 16:46

Vučić kupuje Mitrovićeve dronove za Vojsku Srbije i niko ga u tome neće sprečiti

Vlasnik Pinka Željko Mitrović sa svojim razvojno-istraživačkim centrom ima izložbeni štand u okviru Sajma naoružanja koji se trenutno održava u Beogradu. Pre dva dana upravo tu je imao čast da ga poseti predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se uverio u tehnološke mogućnosti Željka Mitrovića i njegovog tima. Tom prilikom je Mitrović predstavio predsedniku model drona “IKA – 20” koji se u budućnosti može naći u upotrebi Vojske Srbije, koja je vrlo zainteresovana da proširi...

Detaljnije >>

Izvor: Danas, 14.Okt.2021

Može li zakon da spreči Vučića da kupi Mitrovićeve dronove?

Sajam naoružanja, koji se trenutno održava na Beogradskom sajmu, mogao bi da se pokaže kao vrlo profitabilan za vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića.

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2021, 16:02

PREDSEDNIK NA SAJMU NAORUŽANJA OBIŠAO ŠTAND PR-DC: Za ovaj dron Željka Mitrovića zainteresovana je i Vojska Srbije! (VIDEO)

PREDSEDNIK NA SAJMU NAORUŽANJA OBIŠAO ŠTAND PR-DC: Za ovaj dron Željka Mitrovića zainteresovana je i Vojska Srbije! (VIDEO)

Dron je razvijen za protivpožarne aktivnosti koje su identične, ili praktično simetrične, sa potrebama namenske industrije.. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021" u Hali 1 na Beogradskom sajmu. Nakon obraćanja okupljenima i predstavljanja novog borbenog vozila "Lazanski", predsednik je obišao štandove na Sajmu. Vučić je posetio i štand PR-DC, gde mu je vlasnik...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 09.Okt.2021, 13:28

Jovana Jeremić i Jovan Memedović u urnebesnom intervjuu koji će vas nasmejati do suza

Jovana Jeremić, doajenka srpskog novinarstva, napravila je neverovatan profesionalni iskorak prelaskom sa televizije „Happy“ na konkurentsku televiziju ružičastih boja koju uspešno vodi najpoznatiji srpski inovator Željko Mitrović. Ova diva je sada zadužena za vikend izdanja jutarnjeg programa na „Pink“ televiziji gde se susreće sa drugim intelektualnim gromadama poput Dragana J. Vučićevića, Nebojše Krstića ili Vojislava Šešelja. Jovana predstavlja inspiraciju mnogim humorističkim...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2021, 17:11

Najstarija ćerka Željka Mitrovića ispričala ISTINU o ocu: "Nakon RAZVODA on i mama su ostali..."

Najstarija ćerka Željka Mitrovića ispričala ISTINU o ocu: Nakon RAZVODA on i mama su ostali...

Otvoreno na brojne teme! Rediteljka Sandra Mitrović progovorila je o deceniji provedenoj u inostranstvu, razvodu roditelja Željka Mitrovića i Sonje Mitrović Hani, kao i o najslađoj ulozi tetke. Ona je u intervju za domaće medije ispričala kakva je kao tetka, ali i o svojoj majci i ocu, kao i da joj je prvenstveno majka uvek bila vetar u leđa. - Emilija je pravi dodatak našoj ludoj familiji (smeh). Svi smo, budući da je prva beba u porodici, potpuno...

Detaljnije >>