Željko Mitrović
Željko Mitrović

Zanimanje: biznismen
Obrazovanje: srednja škola
Javna funkcija: direktor pink mreže
Stranka: vanstranačka ličnost
Datum rođenja: Beograd 31.05.1967.

Rođen je u Beogradu 31. maja 1967. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Zemunu. Studirao je na pravnom fakultetu. Tokom 80 ih godina bio je basista rok grupe Oktobar 1864. Osnovao je muzički studio 1988, a kasnije radio i televiziju Pink, kao i diskografsku kuću Siti Rekords. Tokom devedesetih godina je kupio radio Pingvin koji je odlično primljen u narodu i slušan.

Postao je član Jula 1996. godine a na izborima 2000. godine je bio kandidat za poslanika na listi Sps Jul. Željko je kao srpski muzičar, osnivač pink televizije, i televizijske mreže pink na Balkanu koja je jedna od gledanijih. Oženjen je i ima četvoro dece. Uvek u aktivnostima i uvek ima vremena za nove ideje i kreativnosti. Od malena je voleo muziku i bavio se muzikom, svirao je bas gitaru u više bendova, a potom 1988. godine osniva muzički studio i zatim radio i televiziju. Radio i televizija pink, radio pingvin i diskografska kuća siti rekords su mu doneli veliki uspeh.

Bio je oženjen sa pevačicom Sonjom Mitrović Hani, dok je sada u braku sa Milicom Mitrović Pašić. Ima četvoro dece iz oba braka, Aleksandru i Sandru sa Sonjom i Kristinu i Andreu sa Milicom.
Medijski mag i vlasnik kompanije pink Željko Mitrović već 24 godina uspešno je na čelu najgledanije komercijalne televizije na prostoru Balkana. Podrška porodice a posebno majke Milke i pokojnog oca Dragana, na početku njegove karijere je bila glavna i ključna na putu da ostvari svoje snove, a potom je zajedno sa suprugom Milicom hrabro, uporno i vredno realizovao i ostvario svoje ciljeve.

Iz burnog perioda i borbe za zdravlje Željko je izašao još jači i ambiciozniji nego ikada. Osim što je posvećen poslu, takođe brine i o porodici. Sa bivšom suprugom pevačicom ima dvoje dece kojima posvećuje ljubav, a iz harmoničnog braka sa Milicom Mitrović ima dve kćerke, i trudi se da im posveti svaki slobodan trenutak. Požrtvovan je i nežan otac i suprug, iako mu obaveze ne dozvoljavaju da im se posveti onoliko koliko bi voleo. Pokretačka snaga, uvek nove ideje, i umešnost da oslušne glas javnog mnjenja su urodile plodom i prilikom menjanja programske šeme televizije pink. U godinama rada i stvaranja televizije najznačajnije savete dobija od supruge Milice, koja je glavni urednik programa. Bend Berkli Orkestra ima posebno mesto u sferi Željkovih interesovanja. To je spoj odličnih muzičara koji uživaju u pravljenju pesama i sviranju. Za razliku od rada na osmišljavanju programske šeme, pri čemu se u obzir uzimaju afiniteti široke ciljne grupe, kada stvara sa bendom, Željko se oslanja samo na ono što privatno voli i piše tekstove za sebe.

Bend je dobio ime Berkli jer je najveći broj članova u životnoj fazi bio u vezi sa prestižnim Berklijem. U muzici uživaju i opuštaju se.
Njegov projekat na kome je i koproducent Vip rum je u skladu sa njegovim idejama, i emisija koju najviše voli da gleda. Ta emisija je značajna jer kroz nju se šalje poruka da se vrati pop muzika na televizijsku scenu, a sa druge strane vraćaju se korenima. Željko Mitrović je na jednoj od proslava rođendana televizije pink gostima predstavio novi hit Marina. Direktor ružičaste televizije sa svojim bendom i muzičarima Gruv je premijerno izveo novu pesmu i album čiji tekst je uradila Marina Tucaković.

Željko Mitrović u slobodno vreme svira za estradu i političare, pravi muziku i nove pesme za svoj bend i široke mase.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Kurir, 22.Avg.2019, 22:32

HUMANO: Željko Mitrović mališane iz Zvečanske ispratio u Budvu

HUMANO: Željko Mitrović mališane iz Zvečanske ispratio u Budvu

Tokom boravka dece na letovanju Mitrović ih je obišao u Bijeloj, družio se s njima i tom prilikom im obećao da će dati sve od sebe da ih pošalje na još jedno letovanje

Detaljnije >>


Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2019

POTPISAO - ULAZI U ZADRUGU: Najbolji transfer! Samo je NJIMA plaćeno 200.000 evra! Otkrio detalje ugovora

POTPISAO - ULAZI U ZADRUGU: Najbolji transfer! Samo je NJIMA plaćeno 200.000 evra! Otkrio detalje ugovora

Uskoro se spisak zatvara.... Vlasnik televizije "Pink" Željko Mitrović danas je na svom Instagramu potvrdio da će posle učešća u prvoj sezoni, Marko Janjušević Janjuš ući u "Zadrugu 3". Bivši košarkaš, koji je donedavno radio kao trener mlađih kategorija u Kini, ostao je ponajviše upamćen po aferi koju je imao sa atraktivnom Anom Korać. - Potpisah ugovor sa Janjušem za Zadrugu 3 i dvometraš uopšte nije jeftin, ja jutros zato poranih da vidim koje sam...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 22.Avg.2019

"UOPŠTE NIJE JEFTIN" Željko Mitrović otkrio ime JOŠ JEDNOG UČESNIKA "ZADRUGE 3" i to sportiste kog Srbija dobro zna (VIDEO)

Vlasnik TV "Pink" Željko Mitrović otkrio je ime još jednog učesnika "Zadruge 3".

Detaljnije >>

Izvor: Svet, 21.Avg.2019, 15:36

MOJE SRCE JE PUNO, OSEĆAM NJIHOVU ZAHVLANOST! Željko Mitrović drugi put ove godine obezbedio letovanje deci iz Zvečanske! (VIDEO)

MOJE SRCE JE PUNO, OSEĆAM NJIHOVU ZAHVLANOST! Željko Mitrović drugi put ove godine obezbedio letovanje deci iz Zvečanske! (VIDEO)

Tradicionalno, 12. godinu zaredom, Željko Mitrović je u julu ispratio decu iz Zvečanske na letovanje u Bijelu i na Rudnik. Osim plaćenog puta i smeštaja, Željko i njegova kompanija “Pink Media Group” obezbedili su deci sve neophodne stvari za bezbrižno letovanje, kao i džeparac. Osim što ih je ispratio na letovanje, Željko je decu obišao u Bijeloj, družio sa se njima i tom prilikom im obećao da će da dati sve od sebe da ih obraduje pošalje na još jedno letovanje. Željko...

Detaljnije >>

Izvor: Svet, 21.Avg.2019

DI-DŽEJ ŽEKS SE VRATIO SA ODMORA i odmah se uhvatio u koštac sa ovim “monstrumom”!

DI-DŽEJ ŽEKS SE VRATIO SA ODMORA i odmah se uhvatio u koštac sa ovim “monstrumom”!

Nakon odmora koji je proveo u Britaniji, Francuskoj, Italiji i Španiji, Željko Mitrović se vratio poslovnim obavezama, kojih ima mnogo budući da uskoro počenje nova televizijska sezona. Uzevši u obzir da je TV Pink već 25 godina lider u regionu, Željko je i za ovu sezonu postavio visoke ciljeve, zbog čega svakodnevno ima brojne sastanke. Međutim, to ga ne sprečava da na društvenoj mreži Instagram sa svojim pratiocima, kojih je sve više, deli kako provodi radni dan. Ovog puta...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 21.Avg.2019

"NE SME BITI SUDBINA, VEĆ INCIDENT KOJI ĆEMO ZAJEDNO PREVAZIĆI" Željko Mitrović ponovo poslao decu iz Zvečanske na more

Željko Mitrović je u julu ispratio decu iz Zvečanske na letovanje u Bijelu i na Rudnik. Osim plaćenog puta i smeštaja, Željko...

Detaljnije >>