Željko Mitrović
Željko Mitrović

Zanimanje: biznismen
Obrazovanje: srednja škola
Javna funkcija: direktor pink mreže
Stranka: vanstranačka ličnost
Datum rođenja: Beograd 31.05.1967.

Rođen je u Beogradu 31. maja 1967. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Zemunu. Studirao je na pravnom fakultetu. Tokom 80 ih godina bio je basista rok grupe Oktobar 1864. Osnovao je muzički studio 1988, a kasnije radio i televiziju Pink, kao i diskografsku kuću Siti Rekords. Tokom devedesetih godina je kupio radio Pingvin koji je odlično primljen u narodu i slušan.

Postao je član Jula 1996. godine a na izborima 2000. godine je bio kandidat za poslanika na listi Sps Jul. Željko je kao srpski muzičar, osnivač pink televizije, i televizijske mreže pink na Balkanu koja je jedna od gledanijih. Oženjen je i ima četvoro dece. Uvek u aktivnostima i uvek ima vremena za nove ideje i kreativnosti. Od malena je voleo muziku i bavio se muzikom, svirao je bas gitaru u više bendova, a potom 1988. godine osniva muzički studio i zatim radio i televiziju. Radio i televizija pink, radio pingvin i diskografska kuća siti rekords su mu doneli veliki uspeh.

Bio je oženjen sa pevačicom Sonjom Mitrović Hani, dok je sada u braku sa Milicom Mitrović Pašić. Ima četvoro dece iz oba braka, Aleksandru i Sandru sa Sonjom i Kristinu i Andreu sa Milicom.
Medijski mag i vlasnik kompanije pink Željko Mitrović već 24 godina uspešno je na čelu najgledanije komercijalne televizije na prostoru Balkana. Podrška porodice a posebno majke Milke i pokojnog oca Dragana, na početku njegove karijere je bila glavna i ključna na putu da ostvari svoje snove, a potom je zajedno sa suprugom Milicom hrabro, uporno i vredno realizovao i ostvario svoje ciljeve.

Iz burnog perioda i borbe za zdravlje Željko je izašao još jači i ambiciozniji nego ikada. Osim što je posvećen poslu, takođe brine i o porodici. Sa bivšom suprugom pevačicom ima dvoje dece kojima posvećuje ljubav, a iz harmoničnog braka sa Milicom Mitrović ima dve kćerke, i trudi se da im posveti svaki slobodan trenutak. Požrtvovan je i nežan otac i suprug, iako mu obaveze ne dozvoljavaju da im se posveti onoliko koliko bi voleo. Pokretačka snaga, uvek nove ideje, i umešnost da oslušne glas javnog mnjenja su urodile plodom i prilikom menjanja programske šeme televizije pink. U godinama rada i stvaranja televizije najznačajnije savete dobija od supruge Milice, koja je glavni urednik programa. Bend Berkli Orkestra ima posebno mesto u sferi Željkovih interesovanja. To je spoj odličnih muzičara koji uživaju u pravljenju pesama i sviranju. Za razliku od rada na osmišljavanju programske šeme, pri čemu se u obzir uzimaju afiniteti široke ciljne grupe, kada stvara sa bendom, Željko se oslanja samo na ono što privatno voli i piše tekstove za sebe.

Bend je dobio ime Berkli jer je najveći broj članova u životnoj fazi bio u vezi sa prestižnim Berklijem. U muzici uživaju i opuštaju se.
Njegov projekat na kome je i koproducent Vip rum je u skladu sa njegovim idejama, i emisija koju najviše voli da gleda. Ta emisija je značajna jer kroz nju se šalje poruka da se vrati pop muzika na televizijsku scenu, a sa druge strane vraćaju se korenima. Željko Mitrović je na jednoj od proslava rođendana televizije pink gostima predstavio novi hit Marina. Direktor ružičaste televizije sa svojim bendom i muzičarima Gruv je premijerno izveo novu pesmu i album čiji tekst je uradila Marina Tucaković.

Željko Mitrović u slobodno vreme svira za estradu i političare, pravi muziku i nove pesme za svoj bend i široke mase.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

"4 SOMA EVRA DNEVNO ZA HOTEL, 3 SOMA TROŠKOVI NA PLAŽI" Milica Mitrović se oglasila sa odmora: "Moj muž je POTPUNO ODLEPIO..." (VIDEO)

Prvi čovek "Pink" televizije Željko Mitrović nalazi se sa porodicom na letovanju.

Izvor: Blic, 26.Jul.2024, 20:41

Detaljnije >>

"U TRI LEPE JE SVE OTIŠLO" Željko Mitrović se oglasio sa odmora: "Ne ovom mestu su me OPOMENULI NEKOLIKO PUTA", snima se sa lica mesta

Vlasnik "Pink" televizije, Željko Mitrović, sa najbližima je otputovao na letovanje, i to na veoma luksuznu destinaciju.

Izvor: Blic, 26.Jul.2024

Detaljnije >>

SVE JE OTIŠLO U TRI LEPE - Željko Mitrović se HITNO oglasio: Vanredno obraćanje vlasnika televizije Pink

"SVE JE OTIŠLO U TRI LEPE" - Željko Mitrović se HITNO oglasio: Vanredno obraćanje vlasnika televizije Pink

Vlasnik televizije Pink se oglasio putem svoje društvenih mreža, te se javno požalio zbog onoga što je doživeo.

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2024

Detaljnije >>

Jovana Jeremić otkrila da će UŽIVO IZVEŠTAVATI sa izbora u Americi: Željko Mitrović joj postavio uslov: "Tako će i biti! Za mene je ovo izazov"

Voditeljka jutarnjeg programa na Pink televiziji, Jovana Jeremić, saopštila je danas da će ove godine izveštavati uživo sa predsednički izbori u Sjedinjenim Državama.

Izvor: Blic, 26.Jul.2024

Detaljnije >>

Milica i Željko Mitrović otkrili kada počinje Farma 8 i Elita 8 - početak bliži nego što smo mislili

Milica i Željko Mitrović otkrili kada počinje "Farma 8" i "Elita 8" - početak bliži nego što smo mislili

Najavljena je bogata rijaliti sezona, a bračni par Mitrovića otkrio šta nas očekuje u bližoj budućnosti.

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2024

Detaljnije >>