Željko Mitrović
Željko Mitrović

Zanimanje: biznismen
Obrazovanje: srednja škola
Javna funkcija: direktor pink mreže
Stranka: vanstranačka ličnost
Datum rođenja: Beograd 31.05.1967.

Rođen je u Beogradu 31. maja 1967. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Zemunu. Studirao je na pravnom fakultetu. Tokom 80 ih godina bio je basista rok grupe Oktobar 1864. Osnovao je muzički studio 1988, a kasnije radio i televiziju Pink, kao i diskografsku kuću Siti Rekords. Tokom devedesetih godina je kupio radio Pingvin koji je odlično primljen u narodu i slušan.

Postao je član Jula 1996. godine a na izborima 2000. godine je bio kandidat za poslanika na listi Sps Jul. Željko je kao srpski muzičar, osnivač pink televizije, i televizijske mreže pink na Balkanu koja je jedna od gledanijih. Oženjen je i ima četvoro dece. Uvek u aktivnostima i uvek ima vremena za nove ideje i kreativnosti. Od malena je voleo muziku i bavio se muzikom, svirao je bas gitaru u više bendova, a potom 1988. godine osniva muzički studio i zatim radio i televiziju. Radio i televizija pink, radio pingvin i diskografska kuća siti rekords su mu doneli veliki uspeh.

Bio je oženjen sa pevačicom Sonjom Mitrović Hani, dok je sada u braku sa Milicom Mitrović Pašić. Ima četvoro dece iz oba braka, Aleksandru i Sandru sa Sonjom i Kristinu i Andreu sa Milicom.
Medijski mag i vlasnik kompanije pink Željko Mitrović već 24 godina uspešno je na čelu najgledanije komercijalne televizije na prostoru Balkana. Podrška porodice a posebno majke Milke i pokojnog oca Dragana, na početku njegove karijere je bila glavna i ključna na putu da ostvari svoje snove, a potom je zajedno sa suprugom Milicom hrabro, uporno i vredno realizovao i ostvario svoje ciljeve.

Iz burnog perioda i borbe za zdravlje Željko je izašao još jači i ambiciozniji nego ikada. Osim što je posvećen poslu, takođe brine i o porodici. Sa bivšom suprugom pevačicom ima dvoje dece kojima posvećuje ljubav, a iz harmoničnog braka sa Milicom Mitrović ima dve kćerke, i trudi se da im posveti svaki slobodan trenutak. Požrtvovan je i nežan otac i suprug, iako mu obaveze ne dozvoljavaju da im se posveti onoliko koliko bi voleo. Pokretačka snaga, uvek nove ideje, i umešnost da oslušne glas javnog mnjenja su urodile plodom i prilikom menjanja programske šeme televizije pink. U godinama rada i stvaranja televizije najznačajnije savete dobija od supruge Milice, koja je glavni urednik programa. Bend Berkli Orkestra ima posebno mesto u sferi Željkovih interesovanja. To je spoj odličnih muzičara koji uživaju u pravljenju pesama i sviranju. Za razliku od rada na osmišljavanju programske šeme, pri čemu se u obzir uzimaju afiniteti široke ciljne grupe, kada stvara sa bendom, Željko se oslanja samo na ono što privatno voli i piše tekstove za sebe.

Bend je dobio ime Berkli jer je najveći broj članova u životnoj fazi bio u vezi sa prestižnim Berklijem. U muzici uživaju i opuštaju se.
Njegov projekat na kome je i koproducent Vip rum je u skladu sa njegovim idejama, i emisija koju najviše voli da gleda. Ta emisija je značajna jer kroz nju se šalje poruka da se vrati pop muzika na televizijsku scenu, a sa druge strane vraćaju se korenima. Željko Mitrović je na jednoj od proslava rođendana televizije pink gostima predstavio novi hit Marina. Direktor ružičaste televizije sa svojim bendom i muzičarima Gruv je premijerno izveo novu pesmu i album čiji tekst je uradila Marina Tucaković.

Željko Mitrović u slobodno vreme svira za estradu i političare, pravi muziku i nove pesme za svoj bend i široke mase.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 24.Nov.2020, 16:06

Željko Mitrović najavio tri nova projekta, „najveća u istoriji Pinka“

Željko Mitrović , vlasnik TV „Pink“ i prvi na „Blicovoj“ listi najmoćnijih u šou biznisu, najavio je tri nova projekta, „najveća u istoriji Pink Media Group“.

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2020, 18:35

NAPUSTILA SRBIJU! Ćerka Željka Mitrovića sa VERENIKOM uz pratnju OBEZBEĐENJA otišla iz zemlje

NAPUSTILA SRBIJU! Ćerka Željka Mitrovića sa VERENIKOM uz pratnju OBEZBEĐENJA otišla iz zemlje

Au, kakva raskoš i uživanje za ćerku Mitrovića.. Starija ćerka Željka i Milice Mitrović, Kristina Mitrović nedavno se verila za ruskog milionera. Fotografije koje starija ćerka Željka Mitrovića objavljuje na svom Instagram profilu prikazuju luksuz i život na visokoj nozi, a Kristina se često pratiocima pohvali i skupocenim poklonima koje od budućeg supruga dobija. Објава коју дели Srb VIP (@srbija.v.i.p). Uz fotografiju...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2020, 14:27

Pre Milice, Željko Mitrović VOLEO JE OVU PEVAČICU: Pamtite je sa TV ekrana, ali više ne izgleda ISTO

Pre Milice, Željko Mitrović VOLEO JE OVU PEVAČICU: Pamtite je sa TV ekrana, ali više ne izgleda ISTO

A evo u kakvom su odnosu bivši supružnici! Sonja Mitrović Hani bila je izetno zapažena i popularna devedesetih godina, kada je otpevala nekoliko velikih hitova, među kojima su "Otkini, babi", "Kocka šećera" i "Džip". Iako je izgradila pevačku karijeru, povukla se sa scene i danas se retko pojavljuje u javnosti. Sonja je bila u braku sa vlasnikom televizije "Pink", Željkom Mitrovićem, sa kojim ima dvoje dece, ćerku Sandru i sina Aleksandra. Ona je...

Detaljnije >>

Izvor: Danas, 17.Nov.2020

SSP: Kovačevićev politički pamflet podseća na otvorena pisma Željka Mitrovića

SSP: Kovačevićev politički pamflet podseća na otvorena pisma Željka Mitrovića

Zna Aleksandar Vučić da dok Miladin Kovačević obavlja sve funkcije ne mora previše da se obazire na rast siromaštva, korupcije i broja mladih koji odlaze -...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 16.Nov.2020, 23:42

ŽELJKO MITROVIĆ POKAZAO SLIKU UNUKE "Emina prva slava"

Prvi čovek "Pinka" Željko Mitrović pre pet meseci postao je deda, a danas je sa svima podelio sliku unuke Emilije.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 11.Nov.2020, 22:53

Željko Mitrović reagovao otvorenim pismom na zahtev Marinike Tepić da se Pinku oduzme frekvencija

Željko Mitrović, vlasnik i glavni i odgovorni urednik TV Pink, reagovao je danas otvorenim pismom na protestnu...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 11.Nov.2020

Mitrović o Verici Bradić, Hit tvitu i Lukasovim prostaklucima: Veoma sam ponosan

Vlasnik i direktor Pink televizije Željko Mitrović izjavio je jue (10. novembar) da se voditeljka emisije “Hit tvit” Verica Bradić ponela “u skladu sa svim pravilima novinarske profesije u zaštiti novinarke N1, Žakline Tatalović” i da je na to “veoma ponosan”. Njegov odgovor usledio je nakon što je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić juče ocenila je da Aca Lukas doveden na televiziju Pink kao prvi glas Srpske napredne stranke, i da je pravi urednik Pinka lider...

Detaljnije >>