Željko Mitrović
Željko Mitrović

Zanimanje: biznismen
Obrazovanje: srednja škola
Javna funkcija: direktor pink mreže
Stranka: vanstranačka ličnost
Datum rođenja: Beograd 31.05.1967.

Rođen je u Beogradu 31. maja 1967. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Zemunu. Studirao je na pravnom fakultetu. Tokom 80 ih godina bio je basista rok grupe Oktobar 1864. Osnovao je muzički studio 1988, a kasnije radio i televiziju Pink, kao i diskografsku kuću Siti Rekords. Tokom devedesetih godina je kupio radio Pingvin koji je odlično primljen u narodu i slušan.

Postao je član Jula 1996. godine a na izborima 2000. godine je bio kandidat za poslanika na listi Sps Jul. Željko je kao srpski muzičar, osnivač pink televizije, i televizijske mreže pink na Balkanu koja je jedna od gledanijih. Oženjen je i ima četvoro dece. Uvek u aktivnostima i uvek ima vremena za nove ideje i kreativnosti. Od malena je voleo muziku i bavio se muzikom, svirao je bas gitaru u više bendova, a potom 1988. godine osniva muzički studio i zatim radio i televiziju. Radio i televizija pink, radio pingvin i diskografska kuća siti rekords su mu doneli veliki uspeh.

Bio je oženjen sa pevačicom Sonjom Mitrović Hani, dok je sada u braku sa Milicom Mitrović Pašić. Ima četvoro dece iz oba braka, Aleksandru i Sandru sa Sonjom i Kristinu i Andreu sa Milicom.
Medijski mag i vlasnik kompanije pink Željko Mitrović već 24 godina uspešno je na čelu najgledanije komercijalne televizije na prostoru Balkana. Podrška porodice a posebno majke Milke i pokojnog oca Dragana, na početku njegove karijere je bila glavna i ključna na putu da ostvari svoje snove, a potom je zajedno sa suprugom Milicom hrabro, uporno i vredno realizovao i ostvario svoje ciljeve.

Iz burnog perioda i borbe za zdravlje Željko je izašao još jači i ambiciozniji nego ikada. Osim što je posvećen poslu, takođe brine i o porodici. Sa bivšom suprugom pevačicom ima dvoje dece kojima posvećuje ljubav, a iz harmoničnog braka sa Milicom Mitrović ima dve kćerke, i trudi se da im posveti svaki slobodan trenutak. Požrtvovan je i nežan otac i suprug, iako mu obaveze ne dozvoljavaju da im se posveti onoliko koliko bi voleo. Pokretačka snaga, uvek nove ideje, i umešnost da oslušne glas javnog mnjenja su urodile plodom i prilikom menjanja programske šeme televizije pink. U godinama rada i stvaranja televizije najznačajnije savete dobija od supruge Milice, koja je glavni urednik programa. Bend Berkli Orkestra ima posebno mesto u sferi Željkovih interesovanja. To je spoj odličnih muzičara koji uživaju u pravljenju pesama i sviranju. Za razliku od rada na osmišljavanju programske šeme, pri čemu se u obzir uzimaju afiniteti široke ciljne grupe, kada stvara sa bendom, Željko se oslanja samo na ono što privatno voli i piše tekstove za sebe.

Bend je dobio ime Berkli jer je najveći broj članova u životnoj fazi bio u vezi sa prestižnim Berklijem. U muzici uživaju i opuštaju se.
Njegov projekat na kome je i koproducent Vip rum je u skladu sa njegovim idejama, i emisija koju najviše voli da gleda. Ta emisija je značajna jer kroz nju se šalje poruka da se vrati pop muzika na televizijsku scenu, a sa druge strane vraćaju se korenima. Željko Mitrović je na jednoj od proslava rođendana televizije pink gostima predstavio novi hit Marina. Direktor ružičaste televizije sa svojim bendom i muzičarima Gruv je premijerno izveo novu pesmu i album čiji tekst je uradila Marina Tucaković.

Željko Mitrović u slobodno vreme svira za estradu i političare, pravi muziku i nove pesme za svoj bend i široke mase.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

VIDEO: Pink u vestima prikazivao lažne izjave Manojlovića kreirane uz pomoć veštačke inteligencije

Pink je u centralnim informativnim emisijama prikazivao snimak Save Manojlovića, čiju je izjavu montirao...

Izvor: Radio 021, 17.Maj.2024, 19:25

Detaljnije >>

Pink u vestima prikazivao lažne izjave Save Manojlovića kreirane uz pomoć veštačke inteligencije, REM ne reaguje

Pink u vestima prikazivao lažne izjave Save Manojlovića kreirane uz pomoć veštačke inteligencije, REM ne reaguje

Pink je dan i po u centralnim informativnim emisijama prikazivao snimak Save Manojlovića, čiju je izjavu montirao uz pomoć veštačke inteligencije, predstavljajući to kao „autorsku” šalu...

Izvor: Danas, 17.Maj.2024

Detaljnije >>

Željko Mitrović podigao kredite u vrednosti od 36 miliona €, a tu problemi tek počinju

Srpski medijski magnat, Željko Mitrović, podigao je 9 kredita u ukupnoj vrednosti od skoro 36 miliona evra, za potrebe svoje firme “Er pink”, čiji avioni više ne lete. Nakon skandala sa prizemljenjem aviona, „Er Pinku“ su oduzete dozvole za javni prevoz, a mora da isplati još oko 10 miliona evra preostalog duga. Kako se navodi u zvaničnoj dokumentaciji, Mitrovićeva kompanija traži način da prevaziđe „krizu“, odnosno nastavi poslovanje. „Er Pink“ dospeo je u žižu javnosti...

Izvor: Luftika.rs, 14.Maj.2024, 14:05

Detaljnije >>

Željko Mitrović priredio iznenađenje ženi Milici daleko od Srbije, evo i zašto (FOTO)

Supruga Željka Mitrović, Milica Mitrović, direktorka zabavnog programa RTV Pink, u ponoć je proslavila rođendan sa porodicom na Azurnoj obali. Željko i Milica Mitrović (Foto: Ringier/Rajko Ristić) • Rajko Ristić / Ringier Naime, Milica Mitrović je na svom Instagram profilu pokazala kakvo iznenađenje ju je sačekalo od supruga, Željka...

Izvor: Piplmetar.rs, 07.Maj.2024

Detaljnije >>

(FOTO) Željko Mitrović napravio IZNENAĐENJE Milici za rođendan na Azurnoj obali: Torta u ponoć i ROMANTIČAN POKLON

Supruga Željka Mitrović, Milica Mitrović, direktorka zabavnog programa RTV Pink, u ponoć je proslavila rođendan sa porodicom na Azurnoj obali.

Izvor: Blic, 07.Maj.2024

Detaljnije >>