Vek planinarenja u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2024, 23:46

Vek planinarenja u Vojvodini

Čitav vek Novosađani i Vojvođani organizovano planinare. Davne 1924. godine, na Šurđevdan, osnovano je Planinarsko društvo "Fruška gora", pa je tim povodom Planinarski savez Vojvodine organizovao šetnju od Bukovca do Paragova.
Planinarenje i pešačenje nude priliku za istraživanjem i otkrivanjem novih mesta i prirodnih lepota. Hodanje po planinama i stazama omogućava da prirodu doživimo na nov i uzbudljiv način.
Svaka planinska akcija predstavlja kombinaciju fizičke aktivnosti, uživanja u netaknutoj prirodi i druženje.
Planinarenje i planinarstvo samo po sebi jedno je od osnovnih ljudskih aktivnosti s obzirom da je prisutno u čovečanstvu od pamtiveka a planinarstvo je samo jedan od oblika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.