Srbija

Utorak, 12.03.2013.

13:13

Inflacija u februaru 0,5 odsto

Potrošačke cene proizvoda i usluga su u februaru, u proseku povećane za 0,5 odsto, u odnosu na januar, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Izvor: Tanjug

Default images

Potrošačke cene u februaru su u odnosu na isti mesec 2012. godine, veće za 12,4, a u odnosu na decembar za 1,1 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga, u februaru je u odnosu na prethodni mesec, najveći rast cena zabeležen u grupama alkoholna pića i duvan 3,8 odsto, komunikacije jedan, stan, voda, električna energija, gas i druga goriva 0,8, rekreacija i kultura 0,6, restorani i hoteli 0,3 i hrana i bezalkoholna pića 0,2 odsto.

Pad cena zabeležen je u grupama odeća i obuća za 0,5, transport 0,2 i nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana za 0,1 odsto. Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Upozoravam vas – nastaće kolaps"

Američka ministarka finansija Dženet Jelen upozorava bankare i tehnološke rukovodice da korišćenje veštačke inteligencije (AI) u oblasti finansija pored nespornih koristi donosi i značane rizike, navodi se u pripremljenim komentarima.

17:44

5.6.2024.

1 d

Svet

"Momentalno povećanje plata za 17 odsto"

Izvršni direktor avio-kompanije Amerikan erlajns (American Airlines) ponudio je stjuardesama momentalno povećanje plata za 17 odsto nakon što pregovori dve strane nisu doneli sporazum i uvećali izglede za pokretanje štrajka.

8:03

6.6.2024.

1 d

Podeli: