Nakon navijačkih ekcesa i skandiranja “Za dom spremni”: Suspendovan stadion “Pecara”

Izvor: Blic, 19.Maj.2017, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon navijačkih ekcesa i skandiranja “Za dom spremni”: Suspendovan stadion “Pecara”

Odlukom Takmičarske komisije FS BiH fudbalski klub Široki Brijeg suspendovan je odigravanjam svih utakmica na stadionu „Pecara” zbog incidenata na meču finala Kupa BiH Široki Brijeg-Sarajevo.

Podsećamo, na pomenutom meču domaći navijači su pre početka meča zviždali himni BiH, skandirali fašističke povike “za dom spremni”, te ubacivali razne predmeta na teren.

Celokupan materijal sa utakmice Široki Brijeg-Sarajevo ustupa se Disciplinskoj komisiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << FS BiH, koja je danas otvorila postupak protiv Širokog Brijega. Konačnu odluku o visini kazne Komisija će doneti na sednici sledeće sedmice nakon završetka istražene procedure, a ako je suditi po dosadašnjoj praksi kazne će biti veoma rigorozne, uključujući i suspenziju stadiona do kraja sezone.

Iz Širokog Brijega oglasili su se saopštenjem povodom optužbi na račun kluba uz tvrdnju da su čin zviždanja himni i fašistički povici delo manje grupe navijača.

- Što se tiče organizacije revanš meča na “Pecari” želimo istaknuti da je Široki Brijeg poduzeo sve u skladu sa pravilima takmičenja, od prijema, same utakmice, do ispraćaja gostiju, a što je u svom izveštaju potvrdio i delegat. Za vreme utakmice, međutim, dogodile su se neke stvari na koje kao klub domaćin, na žalost, nismo imali uticaja, a tiču se zviždanja i neprimerenih povika dela navijača sa tribina kod izvođenja himne, ili kod određenih sudačkih procena, ili reakcija igrača. Izražavamo jasno i otvoreno žaljenje zbog pomenutih incidenata, uz nadu da se neće ponoviti ne samo na “Pecari”, nego ni na jednom drugom stadionu u BiH. Svesni smo da su se dogodili određeni propusti po pitanju upotrebe pirotehnike, i ubacivanja predmeta na terene od strane pojedinaca na tribinama, i za to snosimo odgovornost - saopštili su iz uprave kluba sa “Pecare”.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gađanje, ustaški pozdrav "Za dom spremni" i skandiranje "Mi, Hrvati" - suspendovan stadion

Izvor: Blic, 19.Maj.2017

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH) suspendovala je stadion "Pecara" u Širokom Brijegu, zbog toga što su navijači tog kluba tokom revanš utakmice Kupa BiH protiv Sarajeva skandirali fašističke i ustaške pozdrave...Suspenzija stadiona biće na snazi do okončanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.