Uživo: Novak, Jelena i Dolonc prošli, Viktor vodi protiv Štepaneka, na terenu i Janko

Izvor: Blic, 14.Jan.2013, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Novak, Jelena i Dolonc prošli, Viktor vodi protiv Štepaneka, na terenu i Janko

Dobrodošli na blog uživo posvećen 101. izdanju Australijan opena, prvog Gren slema u godini. U narednih 12 sati, ali i dve nedelje pratićemo dešavanja na teniskim terenima Melburna. Nastupiće nekoliko srpskih tenisera predvođenih braniocem titule Novakom Đokovićem. Budite uz nas, sledi jako zanimljiv "srpski" dan u Melburnu kada će igrati svih šestoro tenisera u singlu.

09:33 - Viktor uzeo prvi set Štepaneku

Odlično je odigrao u završnici prvog seta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Viktor Troicki, koji je posle rano razmenjenih brejkova sa Radekom Štepanekom zablistao u finišu: najpre je dobio "svoj" gem za 5:5 posle maratonske borbe, a onda je napravio brejk kojim je nagovestio da će osvojiti prvi set. To je učinio, odserviravši dobro za 7:5 protiv Čeha.

09:25 - Federer bira turnire

Švajcarski teniser Rodžer Federer priznao je da će obratiti pažnju na to koliko će turnira igrati u predstojećoj sezoni kako bi bio najspremniji za najvažnije.

09:15 - Na terenu Viktor i Janko

Viktor Troicki igra prvi set prvog kola Australijan opena protiv Radeka Štepaneka (uz rane brejkove, rezultat je 4:4), a na terenu je i Janko Tipsarević, kog čeka duel sa miljenikom publike, Lejtonom Hjuitom, koji je najavio da će "rasturiti rivala".

09:08 - Južnji se namučio protiv Ebdena

Rus Mihail Južnji se pobrinuo za najveći preokret prvog dana Australijan opena. Izgubio je prva dva seta protiv domaćeg tenisera Metjua Ebdena, ali je uspeo da savlada Australijanca sa 4:6, 6:7(0), 6:2, 7:6(4), 6:3 iako je Ebeden imao meč loptu u četvrtom setu.

08:52 - Dolonc se pridružila Noletu i Jeleni!

Srpska teniserka Vesna Dolonc je posle velike drame uspela da prebrodi prvo kolo Australijan opena, pobedivši domaću takmičarku Oliviju Rogovsku sa 5:7, 7:5, 8:6!

08:25 - Bartoli čeka Vesnu ili Oliviju

Ko pobedi u napetom meču između Vesne Dolonc i Olivije Rogovske (5:5 u trećem setu) za narednu suparnicu imaće 11. nosioca, Marion Bartoli iz Francuske. Ona je sa 6:2, 6:4 pobedila Anabel Medinu Gariges iz Španije.

08:04 - Kerber prošla dalje

Prošlogodišnja učesnica finala Vimbldona, Angelika Kerber, prošla je u drugo kolo prvog ovosezonskog Grend slema savladavši Elinu Svitolinu sa 6:2, 6:4.

07:44 - Dolonc se ne da!

Vesna Dolonc se i dalje drži u igri! Posle 5:7 u prvom setu protiv Australijanke Olivije Rogovske, srpska teniserka je u finišu drugog seta napravila brejk, a onda servisima u narednom stigla do 7:5 i izborila treću deonicu!

06:16 - Posle JJ i Novak overio vizu za drugo kolo

Ko zna šta bi bilo da je Pol Anri Matje servirao u prva dva seta kao u trećem...ovako, Novak Đoković je za nešto više od 100 minuta provedenih na terenu slavio sa 6:2, 6:4, 7:5 i u drugom kolu će igrati sa Amerikancem Rajanom Harisonom koji je sa 3:1 pobedio Santjaga Hiralda.

Vesna Dolonc ima malih problema sa Olivijom Rogovskom kojoj su organizatori uručili specijalnu pozivnicu.

Australijanka je povela sa 3:1, ali su usledila dva gema Doloncove.

06:00 - Jelena u drugom kolu

Jelena Janković uspešno je startovala u Melburnu pošto je u 1. kolu sa 6:2, 6:2 savladala Johanu Larson iz Švedske.

Jelena je lako došla do prilike da za manje od sat vremena okonča meč te je iskoristila drugu meč loptu.

Srpska teniserka će u 2. kolu odmeriti snage sa boljom iz susreta Karin Knap (Italija) - Marija Žoao Keler (Portugal)

05:36 - Novak poveo sa 2:0, Jelena ubedljiva

Za prvi set Novaku je bio potreban 31 minut, a za drugi 120 sekundi više. Nisu sada bila dva brejka već jedan, ali Novakova igra ne brine, on potpuno vlada terenom.

Slično je i sa Jelenom Janković koja je na vreme zaustavila mogući festival brejkova u prvom setu dobivši Larson sa 6:2.

04:59 - Novak osvojio prvi set, Jelena u prednosti

Novak ima dva brejka prednosti i za oko pola sata igre osvojio je prvi set sa 6:2. Matjeu je jedina šansa da popravi servis jer kad namesti ruku Novak jako teško uzvraća. Nadajmo se da neće imati mirnu ruku.

Jelena je u klasičnom meču za nju, dakle sa puno brejkova. Vodi sa 3:1 s tim što je poslednji gem protiv Larsonove bio i prvi koji je bio sačuvani servis.

04:46 - Novak održava vođstvo (3:1), JJ ga imitira

Novak ima sigurnih 3:1, igra mirno i ne smeta mu sparina na terenu. Jelena je kao Nole otvorila duel sa Larsonovom brejkom ali je potom sve upropastila poklanjanjem dve ribrejk lopte Šveđanki.

Johana je iskoristila prvu ribrejk šansu, 1:1.

04:37 - Novak otvorio meč brejkom

Novak Đoković otpočeo je odbranu titule brejkom na startu duela sa Polom Anrijem Matjeom. Potom je usledio niz izuzetnih servisa i na ekranu je već bilo 2:0.

Na terenu je i Jelena Janković koja se sigurno psihički namučila u svlačionici čekajući da Nikolas Almagro sa 3:2 u setovima pobedi anonimnog Stiva Džonsona.

04:14 - Pobeda Sem Stosur, na redu je Novak

Australijanka Sem Stosur, koja je poslednjih nekoliko nedelja provela na rehabilitaciji posle operacije članka, teškom mukom je slomila otpor Čangove (7:6, 6:3) i na taj način je omogućila Novaku da za petnaestak minuta krene u odbranu titule.

Povezane vesti: Kakav ponedeljak: igraju Nole, Janko, Ana, Jelena, Vesna i Viktor! Srbi u Majamiju: Novak igra sat iza ponoći, na terenu i Janko, Viktor, Ziki i Jelena Uživo: Kreću srpski teniseri, može li se ponoviti 4/4 od ponedeljka? Novak, Viktor, Janko i Ana traže prolaz u 3. kolo, kreće i Zimonjić Pet srpskih nosilaca na Australijan openu
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.