Na Floridi masovno kupuju oružje zbog koronavirusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2020, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Floridi masovno kupuju oružje zbog koronavirusa

Vlasnici radnji nikada nisu videli takav porast prodaje oružja na Flordi, kao sada kada se virus korone širi zemljom, a koji nije bio tako intenzivan ni nakon terorističkih napada na kule bliznakinje u NJujorku 11. septembra, ni masovnih pucnjava, čak ni kada su uragani pretili da će sravniti Južnu Floridu piše Miami Herald.

Prema rečima prodavaca, vlasnika radnji i nadležnih institucija strah i neizvesnost zbog širenja pandemije koronavirusa motivišu ljude da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kupuju oružje i municiju, jer se plaše bezakonja, pljački, borbi oko hrane, lekova, za mesta u skloništima ....

"Naša prodaja je povećana za 80 posto, uz ogroman porast kupaca koji su prvi put odlučili da se naoružaju, plaše se porasta broja prestupnika, nezaposlenosti, nestašica", rekao je Alek Elenberg, menadžer Ćarliejeve pedavnice oružja.

Njegova logika je, kako kaže, ako ne možete da branite kuću i porodicu, za šta ste onda dobri. Sjedinjene Države zemlja sa najvećim brojem komada oružja po glavi stanovnika na svetu, 40 odsto Amerikanaca navodi da poseduje pištolj ili živi u domaćinstvu u kome postoji oružje.

Uprkos tome, zabrinutost zbog ubrzanog širenja COVID-19 izaziva skok u prodaji i prema prodavcima i podacima Agencija za praćenje oružja, kao što je FBI-ov Nacionalni sistem. Samo je u petak tražnja porasla na 13,192 zahteva sa prošlogodišnji 2. 646, a kako Miami Herald prensi slična je situacija i širom SAD.

Prodavac oružja na drugom delu grada Džordž Korbato smatra da ljudi preteruju baš kao i kada su pokupovali sve i napravili nestašicu toalet parira.

'Verujete li da je korona virus baš toliko apokaliptičan", pitao je on.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korona u SAD povećava prodaju oružja više nego terorizam

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2020

MAJAMI - Vlasnici radnji nikada nisu vidjeli takav porast prodaje oružja na Flordi, kao sada kada se virus korona siri zemljom, a koji nije bio tako intenzivan ni nakon terorističkih napada na kule bliznakinje u Njujorku 11. septembra, ni masovnih pucnjava, čak ni kada su uragani prijetili da ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Na Floridi masovno kupuju oružje zbog virusa korona

Izvor: Radio 021, 26.Mar.2020, 00:15

Vlasnici radnji nikada nisu videli takav porast prodaje oružja na Flordi, kao sada kada se virus korone širi zemljom, a koji nije bio tako intenzivan ni nakon terorističkih napada na kule bliznakinje u Njujorku 11. septembra, ni masovnih pucnjava, čak ni kada su uragani pretili da će sravniti Južnu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.