Samo su Le Talek i Donald Zvezdina sigurna evropska klasa!

Izvor: MozzartSport.com, 17.Apr.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo su Le Talek i Donald Zvezdina sigurna evropska klasa!

Tandem stranaca protiv Partizana pokazao da može da iznese naredne kvalifikacije, ostatak tima mora na doradu

Briljatna jesen, pa vrlo dobro proleće sa dva vezana remija. Navijači vrte glavom, tvrde da je dominantan tim u Srbiji u blagoj krizi i da je 151.večiti derbi to još jednom pokazao. Crveno-beli jesu bili bliži pobedi, dozvolili rivalu samo dva šuta u okvir gola, ali kako je to, ne tako davno, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rekao Zvezdan Terzić više niko ne pominje titulu kao jedan od prioritetnih ciljeva.

Skoro pola godine, još od perioda kada je postalo izvesno da će se Crvena zvezda proštetati do titule uz brojne rekorde, prave se procene o tome koliko ovaj tim može u evropskim kvalifikacijama. Mišljenja su podeljena.

Ima onih koji tvrde da crveno-belima sledi debakl izazvan neadekvatnom konkurencijom u domaćim okvirima, kao i činjenica da tim neće moći da se osloni na Marka Grujića. Pominju se i brojne Ahilove pete tima, od nesigurnosti štoperskih tandema, do velikih oslilacija Kataija, Srnića, Marka Petkovića... Imaće rukovodstvo Crvene zvezde besane noći, tim pre što je tim u odnosu na jesen u blagom padu, ali su redovni hroničari zbivanja u Ljutice Bogdana posle još jednog derbija konstatovali da su Mičel Donald i pre svega Damjan Le Talek evropska klasa. Posebno kada sarađuju u tandemu.

Obojica su imala sličan put, kao tinejdžeri su bili „tipovani“ kao budući članovi velikih klubova, pa su u Beograd stigli po – rehablitaciju. S tom razlikom što je boravak u Crvenoj zvezdi Damjan Le Talek poistovetio sa golim opstankom, periodom u karijeri koji može da ga održi na nivou ozbiljnog fudbala.

OCENE - CRVENA ZVEZDA: Kahriman navukao kožu Milojevića! Le Talek je legionar sa savremenim procesorom u mozgu

Tokom prvog prolećnog večitog derbija demonstrirao je suvu fudblasku inteligenciju, taktičku savršenost, polivalentnost... A onda je u narednom duelu sa Partizanom sve to podigao na viši nivo... Kao lokomotiva je povukao kontru koja se završila greškom Vijeire, anticipacijom dobio veliki broj vazdušnih duela, u njegovim nogama lopta je bila sigurnija nego u švajcarskom sefu... Ta dominantnost otkriva da je već sada Damjen Le Talek spreman da se uhvati u koštac sa jačim ekipama.

Uz sve nabrojano Le Talek nije podlegao emocijama na kraju šokantnog meča sa crno-belima. Bio je prilično miran...

Jedna greška je rešila utakmicu, ali sve je to fudbal. Oni su jednom šutnuli na gol. Svaki put se trudim da pružim maksimum, ne samo u derbiju. Nije ovo bila moja savršena utakmica, ali dobra jeste“, poručio je Le Talek.

Sa druge strane Mičel Donald je, čini se, prevazišao krizu s početka proleća. Možda mu je nedostajalo više odvažnosti u ofanzivi, posebno jer je zaslužio pojedinu soloparituru, jer je osvojio „mali milion“ ničijih lopti. Uostalom, to je njegov znak raspoznavanja, ali Donaldu i Le Taleku je nedostajao Grujić iz jesenjeg dela sezone... Novi fudbaler Liverpula je pokušao,ali posle mesec dana lečenja – nije mogao. Na odgovrnima iz Ljutice Bogdana je da pronađu Grujićevog klona koji bi uspeo ekspresno da se uklopi i predstavlja zdravo evropsko srce Zvezdinog tima... Za sada ka tom zvanju figuriraju Ristić, Plavšić i Babunski, pominje se i gromovito pojačanje iz inostranstva.

Biće to jednako težak zadatak kao i finansijska stabilizacija kluba, jer bi sa uigranim Le Talekom i Donaldom, te „desetkom“ koja stvara razliku Crvena zvezda imala zdravo i jako srce tima. Toliko jako da bi možda profunkcionisao ostatak organizma...

Ovako deluje da je samo pomenuti dvojac spreman da pravi razliku i predstavlja evropsku klasu.

(Foto Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.