Niška teniserka na startu Vimbldona pobedila nekada najbolju na svetu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jul.2023, 20:02

Niška teniserka na startu Vimbldona pobedila nekada najbolju na svetu

Najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri Nišlijka Natalija Stevanović napravila je u prvom kolu Vimbldona pošto je pobedila Karolinu Pliškovu, nekadašnju najbolju teniserku sveta i finalistkinju Vimbldona iz 2021. godine. Stevanovićeva je sigurnom i velikom borbom slavila rezultatom 2:0 (6:2, 6:3).

U prvom kolu Vimbldona Natalija je savladala 18. nosioca Karolinu Pliškovu koja je 2017. godine bila prva teniserka sveta. 28-godišnja Nišlijka je iskoristila >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << šestu meč-loptu i dobila meč u dva seta u kom je imala 4 asa.

Natalija Stevanović je na prvom gren slemu u karijeri obezbedila igranje u drugom kolu, a ova pobeda će joj sigurno doneti i napredak na WTA listi gde je trenutno 225.

Ona je jedina teniserka iz Srbije u glavnom žrebu Vimbldona, a u drugom kolu će igrati protiv Nemice Tamare Korpač, trenutno 122. teniserke sveta.

Podsetimo, Nišlijka je do glavnog žreba stigla bez izgubljenog seta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Natalija Stevanović napravila podvig, u prvom kolu Vimbldona eliminisala bivšu prvu igračicu sveta

Izvor: Danas, 05.Jul.2023

Srpska teniserka Natalija Stevanović napravila je veliki podvig na Vimbldonu, jer je u meču prvog kola pobedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6:2, 6:3.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.