NOVI SRPSKI DAN TENISA Jelena preokretom osvojila titulu u Hong Kongu!

Izvor: Blic, 18.Okt.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI SRPSKI DAN TENISA Jelena preokretom osvojila titulu u Hong Kongu!

Kakav dan za srpski tenis - posle titule Novaka Đokovića u Šangaju, Jelena Janković je preokretom došla do pobede u finalu Hong Konga! Jankovićeva je preokrenula protiv Anđelike Kerber i slavila sa 3:6, 7:6 (4), 6:1, posle dva i po sata borbe.

Nakon pobede nad Venus Vilijams u dva seta, Jelena je protiv drugog nosioca igrala za 15. titulu u karijeri, koja je osvojena posle maratonske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << borbe.

Prvi gem se već pretvorio u skoro desetominutni mini-maraton, a Jelena je izgubila servis pri prvoj brejk šansi Nemice. Jankovićeva je zatim dve prilike propustila da izjednači, zatim je izbegla brejk, a peti gem za 2:3 uzela je bez izgubljenog poena.

Jelenin brejk kasno je došao, tek za 3:5, ali je pri njenom servisu prvu set loptu 9. teniserka sveta iskoristila za sigurno vođstvo.

Jankovićeva je u nastavku konačno uspela da iskoristi mali pad protivnice i u trećem gemu treću brejk šansu pretvori u vođstvo od 2:1. Iako je izgubila servis, vratila je prednost i na 4:2 otišla ne izgubivši ni poen u šestom gemu. U novoj brejk klackalici, sve je vodilo ka taj-brejku, u kom je Jankovićeva konačno prelomila posle 6:3, drugom set loptom za nastavak borbe za titulu.

Situacija se psihološki potpuno preokrenula, treći gem je Jelena počela brejkom i povela sa 2:0, oduzela je još jednom servis za 5:2, a zatim je sebi dozvolila luksuz da izgubi još jedan gem pre osvajanja trijumfalnog.

Congratulations to @jelena_jankovic, the champ in Hong Kong. It's her 15th career title. pic.twitter.com/BPZwAJpwVy
Pogledaj vesti o: Tenis,   Jelena Janković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savršen teniski dan za Srbiju – 2/2! Jankovićeva posle preokreta osvojila turnir u Honkongu

Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2015

Naša teniserka pobedila Anđeliku Kerber s 2:1 u setovima..Srbija zna da igra tenis - i te kako! Posle Novaka Đokovića koji je osvojio titulu u Šangaju, stiže titula i iz Honkonga. Jelena Janković uspela je da savlada Nemicu Anđeliku Kerber posle preokreta - 2:1 (3:6, 7:6, 6:1)...Prvi set je dobila...

Nastavak na MozzartSport.com...

Jelena o 15. tituli i Anđeliki Kerber: Ponekad mi je izgledala kao Kineski zid

Izvor: Blic, 18.Okt.2015

Jelena Janković je preokretom došla do pobede u finalu Hong Konga, pošto je preokrenula protiv Anđelike Kerber i slavila sa 3:6, 7:6 (4), 6:1, posle dva i po sata borbe u kojoj joj je protivnica ponekad delovala kao nesavladiva prepreka..."Imala sam neverovatnu nedelju, Anđelika je strašan borac...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.