Mask: Verovatno niko od nas neće imati posao zbog veštačke inteligencije, problem će biti pronalaženje smisla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 11:36

Mask: Verovatno niko od nas neće imati posao zbog veštačke inteligencije, problem će biti pronalaženje smisla

Verovatno niko od nas neće u budućnosti imati posao zbog razvoja veštačke inteligencije (AI), ali problem će biti pronalaženje smisla egzistencije, izjavio je američki preduzetnik Ilon Mask.
On je, govoreći preko veb-kamere na konferenciji "Vivateh" u Parizu, naglasio da su za ostvarenje ovakvog scenarija neohodni "univerzalni visoki prihodi" i budućnost u kojoj neće biti nedostataka robe i usluga, prenosi Si-En-En (CNN). Prema Maskovoj viziji, ljudi će i dalje moći da rade, ako to žele, ali to neće biti obavezno.
"Ako želite da radite posao koji je neka vrsta hobija, možete, ali veštačka intelegencija i roboti nabavljaće svu robu i obavljati sve usluge koje su vam potrebne", rekao je vlasnik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mask: Vjerovatno niko od nas neće imati posao zbog AI

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Maj.2024

PARIZ - Vjerovatno niko od nas neće u budućnosti imati posao zbog razvoja vještačke inteligencije (AI), ali problem će biti pronalaženje smisla egzistencije, izjavio je američki preduzetnik Ilon Mask.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.