Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 11:36

Glas protiv srpskog naroda u UN - nova pukotina u podeljenoj Crnoj Gori

Glasanje Crne Gore u Generalnoj skupštini UN za rezoluciju o Srebrenici dodatno je podelilo crnogorsku političku scenu i javnost, odluku Vlade pozdravila je opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) sa svojim satelitima - BS i LP, dok nekada opozicione stranke i pojedinci oštro osuđuju ovakvu odluku aktuelne vlade.
Demokratska narodna partija (DNP) Milana Knežević je jasnog stava da je rezolucija o Srebrenici u GS UN doživela potpuni fijasko i najavila da će u narednih nekoliko dana saopštiti dalje korake.
Portparol DNP Jovana Todorović je istakla da UN broje ukupno 193 članice, a glasala je 171 država.
Samo su 84 države glasale 'za', 68 država bilo je uzdržano, a 19 država bilo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"BOLJE SE VIDI ISTINA IZ JUŽNE AMERIKE I AFRIKE, NEGO IZ PODGORICE" Glasanje o Rezoluciji o Srebrenici "trese" Crnu Goru

Izvor: Blic, 24.Maj.2024

Glasanje Crne Gore u Generalnoj skupštini UN za rezoluciju o Srebrenici dodatno je podelilo crnogorsku političku scenu i javnost, odluku Vlade pozdravila je opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) sa Bošnjačkom strankom i Liberalnom partijom, dok nekada opozicione stranke i pojedinci oštro...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.