Emisija Signali: Usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici - selektivna pravda isto što i nepravda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 11:36

Emisija "Signali": Usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici - selektivna pravda isto što i nepravda

Usvojena je Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Da li taj dokument ima legalitet i legitimitet, i na šta obavezuje članice Ujedinjenih nacija? Kakve će imati političke, a kakve pravne posledice? Da li će odrediti dalju budućnost Srbije i uticati na dešavanja u regionu? O tome kako je izgledala borba delegacije Srbije na Ist Riveru, kao i posledicama i odjecima Rezolucije o Srebrenici, govore gosti emisije "Signali" na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine.
Na pitanje sa kakvom emocijom su gledali sve što se juče dešavalo na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija Savo Štrbac, predsednik "Veritasa", napominje da je imao prilike proći nešto slično u istoj toj zgradi u aprilu 2013. godine.
"Tada je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.