Bilo bi srećni kada bi se bilo kakav tenis odigrao ove sezone

Izvor: B92, 21.Mar.2020, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bilo bi srećni kada bi se bilo kakav tenis odigrao ove sezone"

Sven Greneveld, nekadašnji holandski teniser, kaže da bi teniseri morali da budu veoma fleksibilni ukoliko dođe do izmene ATP kalendara.

On je u izjavi za ESPN kazao kako svetski tenis verovatno očekuju sistemske promene zbog prekida sezone usled virusa Covid-19.

"Način na koji gledam trenutnu situaciju je takav da bismo bili srećnici kada bi se bilo kakav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tenis odigrao ove sezone", rekao je Greneveld i dodao:

"Ako izmene kalendar biće veoma teško teniserima. Oni žele da igraju, ali morali bi da budu fleksibilni. To znači da bi morali da igraju US open i Rolan Garos, čiji je razmak samo nedelju dana".

Greneveld je dodao bi bismo mogli da očekujemo brojne sistemske promene, ukoliko bi teniseri dobili zeleno sveto da igraju.

"Morali bi da vide šta za plasmanom, koji je trenutno zamrznut. Kako bi funkcionisale kvalifikacije...", kazao je on.

Sezona u tenisu trebalo bi da se nastavi početkom juna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.