Dojče vele: Šolc bez konkretnog odgovora o onima koji se protive rezoluciji o Srebrenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2024, 10:59

Dojče vele: Šolc bez konkretnog odgovora o onima koji se protive rezoluciji o Srebrenici

Nemački kancelar Olaf Šolc je izbegao direktno da odgovori na pitanje o odnosu Nemačke prema onima koji se protive rezoluciji o Srebrenici, piše danas Dojče vele (DW).
Pitanje Šolcu je postavio DW na jučerašnjoj konferenciji za novinare nakon susreta sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Denisom Bećirovićem u Berlinu.
Šolc je na njihovo pitanje o odnosu Nemačke prema onima koji se protive rezoluciji manje-više izbegao direktan odgovor i rekao da Nemačka "predvodi grupu prijatelja koji se zalažu za donošenje rezolucije kako sećanje ne bi izbledelo, kako bi ostalo upozorenje za budućnost, preneo je DW.
Šolc se osvrnuo i na bezbednosnu situaciju u regionu i rekao da mir na Zapadnom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.