U Nišu 5 dece obolelo od malih boginja, troje njih iz istog vrtića

Izvor: JužneVesti.com, 08.Maj.2024, 11:03

U Nišu 5 dece obolelo od malih boginja, troje njih iz istog vrtića

Na području Niša je registrovano 5 dece obolelih od morbila, od kojih je dvoje u istoj porodici, a troje njih u okviru iste predškolske ustanove, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje "Batut". Kako kažu u Javnoj predškolskoj ustanovi "Pčelica" epidemija nije prijavljena u nijednom njihovom vrtiću, već je reč o nekom privatnom vrtiću.
Kako saopštavaju iz "Batuta", u Srbiji su do 5. maja registrovana 82 slučaja malih boginja, od čega ih je najviše na teritoriji Beograda, njih 57.
Kada je reč o jugu zemlje, u Vranju je još 11. aprila prijavljena porodična epidemija u kojoj su obolele dve osobe starije od 40 godina.
U Nišu je 5 registrovanih slučajeva, a reč je o nevakcinisanoj deci...

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.