Može i bez Dzagojeva, rapsodija Rusa - 5:0

Izvor: N1 televizija, 14.Jun.2018, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Može i bez Dzagojeva, rapsodija Rusa - 5:0

Reprezentacija Rusije zabeležila je ubedljivu pobedu na startu Svetskog prvenstva protiv Saudijske Arabije 5:0.

Prethodno je održana manifestacija svečanog otvaranja, a u glavnoj ulozi bili su pevač Robi Vilijams, koji je držao mini koncert, ali i drugi najbolji strelac svetskih prvenstava čuveni Brazilac Luis Nazario da Lima poznatiji kao Ronaldo.

Sam Vilijams napravio je gotovo nezapamćen >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << skandal.

Rusija (4-2-3-1): Akinfejev - Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov - Gazinski, Zobnin - Samedov, Dzagojev, Golovin - Smolov.

S. Arabija (4-5-1): Al Muaiuf - Al Burajk, Os. Havasavi, Om. Havasavi, Al Šahrani - Al Davasari, Otajf, Al Faradž, Al Džasim, Al Šehri - Al Sahlavi.

Meč možete pratiti uživo i na ovom linku

Well done Rob Williams #OpeningCeremony#WorldCupRussia2018pic.twitter.com/PY20qTDwXx

Russia XI: Akinfeev, Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov, Gazinskiy, Zobnin, Samedov, Golovin, Dzagoev, Smolov.

Saudi Arabia XI: Al-Maiouf; Alburayk, Os.Hawsawi, Om.Hawsawi, Al-Shahrani; Otayf, Al-Dawsari, Al-Faraj, Al-Jassam; Al-Shehri, Al-Sahlawi. #WorldCupRussia2018pic.twitter.com/JQot5pCio5

The Luzhniki Stadium is ready for 21st #WorldCup⁠ ⁠⁠ today with the opening ceremony and first match between Russia vs. Saudi Arabia #RUSKSA#WorldCupRussia2018pic.twitter.com/h9AqtkLmCV

ICYMI // #RUS#RUSKSA#WorldCuppic.twitter.com/LZ7mfAePcw

ICYMI // #KSA#RUSKSA#WorldCuppic.twitter.com/nwORzeSowg

Rusija je krenula mnogo agresivnije, posebno su opasni bili Dzagojev i Zobnin, a takav pristup urodio je plodom u 12. minutu jer je Juri Gazinski odlično reagovao na centaršut upravo Zobnina i glavom matirao golmana Al Muaiufa.

VIDEO: Russia take the lead thanks to Yury Gazinsky. #NTVWorldCup2018pic.twitter.com/7rfFluxK5F

Ipak, muk na stadionu Lužnjiki nastupio je kada se povredio jedan od najboljih igrača domaćeg tima Alan Dzagojev. Morao je da izađe u 24. minutu kada ga je zamenio Denis Čerišev, koji je u 43. minutu sjajno reagovao posle nešto lošijeg pasa Zobnina i povisio na 2:0 što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

lmao Denis Cheryshev sent the Saudi defenders to the shops #WorldCup#WorldCupRussia2018pic.twitter.com/ke2suhIcj7

Rusi su krenuli ofanzivno i u drugom poluvremenu. Gol je prosto visio u vazduhu, a on je i postignut u 71. minutu preko Artjoma Zjube.

#Golovin assists and #Dzyuba finishes!#RUSKSA#WorldCuppic.twitter.com/cYr5MmF3aU

Nastavili su Rusi da melju, stvaraju prilike, ali se na nove golove čekalo do nadoknade vremena. U prvom Denis Čerišov je fantastično šutirao spoljnom i bukvalno skinuo pauka i postigao drugi gol na meču.

Konačnih 5:0 delo je sjajnog mladog Golovina iz slobodnog udarca.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.