U KBC Dr Dragiša Mišović pet beba na lečenju od koronavirusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2021, 09:53

U KBC "Dr Dragiša Mišović" pet beba na lečenju od koronavirusa

Načelnica Dečije klinike u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" Olivera Ostojić izjavila je danas za RTS da je u toj ustanovi dvadesetpetoro dece na lečenju od kovida, među kojima je pet beba mlađih od mesec dana, ali je istakla da je situacija u odnosu na početak prošle nedelje nešto mirnija.

Ostojićeva je naglasila da svakodnevno imaju "neku bebu koja ne bi trebalo da bude zaražena" i pozvala roditelje da se vakcinišu i smanje kontakte.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njenim rečima, među pacijentima najviše je tinejdžera.

"Imamo par pacijenata sa vrlo ozbiljnim upalama pluća, to su gojazna deca i deca sa pridodatim bolestima", kaže Ostojić.

Ocenila je da deca dobro reaguju na terapiju i brzo izlaze iz bolnice, posle nedelju dana su spremni za otpust kući.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na lečenju od kovida-19 u KBC Dragiša Mišović 25 dece

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2021

Načelnica Dečije klinike u KBC "Dragiša Mišović" Olivera Ostojić izjavila je danas da je u toj ustanovi 25 dece na lečenju kovida-19, a među njima je pet beba uzrasta do mesec dana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

ALARMANTNE VESTI IZ KBC "DRAGIŠA MIŠOVIĆ": Na lečenju pet beba starosti do mesec dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021

Situacija nešto mirnija u odnosu na prošlu nedelju, ali i dalje je situacija kritična, prema rečima doktorke Olivere Ostojić..Doktorka Olivera Ostojić, načelnica Dečije klinike u KBC "Dr Dragiša Mišović", reka je za RTS da je u toj ustanovi na lečenju 25-oro dece i da je situacija u odnosu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.