Spasioci pronašli 10 tela, traga se za ostalima iz čamaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 07:30

Spasioci pronašli 10 tela, traga se za ostalima iz čamaca

Spasioci koji su u Mediteranu tražili nestale migrante iz prevrnutih čamaca, pronašli su deset tela kako plutaju po vodi, saopštila je francuska humanitarna organizacija SOS Mediteran.

U gumenom čamcu je bilo oko 130 ljudi, a nedostaje još jedan drveni čamac u kojem je bilo 40 migranata, javio je Rojters.

Civilna "vruća linija" Alarm foun je prijavila da su tri čamca zatražila pomoć u sredu, zbog čega je SOS Mediteran pokrenuo potragu u "vrlo uzburkanom moru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojem su talasi bili visoki šest metara".

Tri trgovačka broda su se priključila spasilačkom brodu "Okeanski viking" u potrazi za čamcima, severoistočno od Tripolija.

SOS Mediteran je saopštio da je brod "Moja ruža" pronašao tri tela u vodi, a avion agencije Fronteks, pod okriljem EU, je nedugo zatim primetio gumeni čamac.

Kada je "Okeanski viking" stigao na mesto nesreće, nije pronašao nijednog preživelog, ali je plutalo deset tela.

U izjavi na Tviteru, brod je postavio fotografije prevrnutog crnog gumenog čamca.

Libija je glavna ruta za migrante koji pokušavaju da dođu do Evrope, a francuska nevladina organizacija je rekla da je više od 350 ljudi umrlo ove godine u Centralnom Mediteranu tokom opasnog putovanja.

"Države odbijaju da preuzmu odgovornost i da koordinišu operacijama za traženje i spasavanje, zbog čega ostavljaju privatnim licima i društvu da popune smrtonosnu prazninu koju ostavljaju za sobom", naveo je SOS Mediteran u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.