Izraelska vojska se priprema za kopnenu operaciju u Pojasu Gaze

Izvor: Vostok.rs, 13.Maj.2021, 11:43

Izraelska vojska se priprema za kopnenu operaciju u Pojasu Gaze

Izraelci vojska se priprema za kopnenu operaciju u Pojasu Gaze, rekao je portparol izraelske vojske pukovnik Džonatan Konrikus. Izrael je pripremio snage duž granice sa Gazom, koje su u "različitim fazama pripreme za kopnenu operaciju", rekao je Konrikus. "Načelnik štaba posmatra pripreme i pruža smernice. Imamo sedište divizije i tri manevarske brigade dole u Gazi, koje se pripremaju za tu situaciju i za razne nepredviđene slučajeve", rekao je Konrikus. „Trupe u diviziji `Gaza` nalaze se u različitim fazama pripreme, prema uputstvima Generalštaba, ali još uvek nije dato naređenje za izvođenje takve operacije“, rekao je Konrikus. Ranije je saopšteno da će planovi za moguću kopnenu invaziju na Pojas Gaze biti predstavljeni Generalnom štabu Odbrambenih snaga Izraela na odobrenje u toku dana. Ti planovi potom bi trebalo da se predstave izraelskom političkom rukovodstvu na razmatranje.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Izrael gomila vojsku za kopnenu operaciju u Gazi

Izvor: Beta, 13.Maj.2021

Izraelska vojska gomila snage duž granice sa pojasom Gaze kako bi se pripremila za kopnenu operaciju, izjavio je vojni portparol Hidai Zilberman. "Iskoristićemo ih kada mi odlučimo. Inicijativa je naša i vreme je na našoj strani", rekao je portparol danas popodne za TV Kanal 12. Zliberman je za...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.