Izvor: MozzartSport.com, 06.Apr.2021, 16:21

Žestoka reakcija Itudisa na niz kritika upućenih igračima i stručnom štabu CSKA

"Nije me briga šta pišu o meni. Moji asistenti svakodnevno rade na pripremi tima, a ne sede kod kuće i ne igraju Sony PlayStation. Mogu i ja da sipam šolju kafe i kritikujem bilo koga, čak i lekare. To je demokratija, sloboda govora. Svako može da kaže šta god želi. Imam vrlo dobre asistente. Oni znaju šta rade, znaju kako da pobede..."

CSKA, jedanaestostruki šampion VTB lige, osnovane 2008. godine, titulu regionalnog šampiona je samo jednom, 2011. godine, prepustio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << drugome (Himkiju). Ali posle poraza od Zenita (81:77) u odbranu osam uzastopnih kruna neće krenuti sa pol pozicije koju je obezbedio tim iz Sank Peterburga.

Moskovljanima visi i druga pozicija, jer imaju poraz više od Uniksa koji je odigrao meč manje, a do kraja ligaškog dela tim Dimitrisa Itudisa treba da odigra još tri utakmice. Ne samo zbog toga, već i zbog za CSKA velikog zimskog pada od četiri poraza u nizu s prelaza iz januara u februar, koji je ipak kasnije zaustavljen, te raspravama sa Majkom Džejmsom koje su završene izbacivanjem Amerikanca iz ekipe, Vladimir Gomeljski, sin legendarnog sovjetskog trenera Aleksandra Gomeljskog, koji je svojevremeno igrao za CSKA, zatim bio i trener, a dugi niz godina je čuveni komentator, često je upućivao, direktno ili indirektno, kritike na račun grčkog stručnjaka i kluba.

Četvrtak, 19.00: (1,10) CSKA (23,0) Asvel (7,50)

Najžešća je bila posle debakla CSKA od Efesa kada je napisao da su "potrebne hitne i oštre mere za oživljavanje kluba, i na klupi i na terenu". CSKA se potom uzdigao, ali nije blistao, pa je Gomeljski nastavio sa negativnim komentarima. Poslednji je bio neposredno pred gostovanje Zenitu, ali ne na račun Itudisa, već pojedinih igrača.

"Kapiten Nikita Kurbanov trebalo je da ima značajniju ulogu u rešavanju sukoba između trenera Itudisa i Džejmsa. Da je Kajl Hajns (koji je prošlog leta prešao u milansku Olimpiju) još u timu, možda bi bilo sukoba sa Džejmsom. Tim nije pronašao lidera u svlačionici. Iznenađen što je kapiten bio pasivan. Ulazak igrača u sukob, čak i talentovanog poput Džejmsa, bio je pogrešan put od početka. Poslednju reč u timskom sportu ima trener", napisao je Gomeljski na svom sajtu.

Petak, 19.00: (1,17) Zenit (20,0) Makabi Tel Aviv (5,50)

Te njegove reči inicirale su ideju pojedinih novinara da Itudis pozove Gomeljskog na privremeni rad u stručni štab do kraja sezone.

"Kritika je da je vi pročitate. Nije me briga šta pišu o meni. Imam stručni štab visoke klase. Asistenti svakodnevno rade na pripremi tima, a ne sede kod kuće i ne igraju Plejstejšn. Mogu i ja da sipam šolju kafe i kritikujem bilo koga. Mogu čak i da kritikujem lekare. To je demokratija, sloboda govora. Svako može da kaže šta god želi. Ne znam zašto postavljate ovo pitanje, ali u redu. Ja odgovaram. Imam vrlo dobre asistente. Oni znaju šta rade. Znaju kako da pobede. Jer u klubu rade već duži niz godina. Ovo je prilično očigledno", odgovorio je Itudis na konferencije za medije posle poraza u Sankt Peterburgu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.