U Pančevu upriličen deo državne ceremonije obeležavanja godišnjice Majske skupštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2024, 11:53

U Pančevu upriličen deo državne ceremonije obeležavanja godišnjice Majske skupštine

Polaganjem venaca na spomenik prvom vojvodi Srpske Vojvodine Stevanu Šupljikcu u Pančevu upriličen je deo državne ceremonije obeležavanja godišnjice Majske skupštine.
Povodom obeležavanja 176 godina od Majske skupštine položeni su venci na spomenik Stevanu Šupljikcu u Pančevu. Državnoj ceremoniji prisustvovali su predstavnici Pokrajinske vlade, lokalne samouprave, vojske i sveštenstva.
Na Majskoj skupštini u Sremskim Karlovcima Stevan Šupljikac proglašen je za prvog vojvodu Srpske Vojvodine.
Šestog oktobra postao je vrhovni vojni zapovednik srpskih narodnih odreda, ali je ubrzo, 15. decembra 1848, umro u Pančevu, na dan kada je u pomoć vojvodstvu iz Kneževine Srbije stigao Stevan Knićanin...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Pančevu održan deo državne ceremonije obeležavanja godišnjice Majske skupštine

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 15.Maj.2024

PANČEVO – Polaganjem venaca na spomenik prvom vojvodi Srpske Vojvodine Stevanu Šupljikcu u Pančevu upriličen je deo državne ceremonije obeležavanja godišnjice Majske skupštine. Povodom obeležavanja 176 godina od Majske skupštine položeni su venci na spomenik Stevanu Šupljikcu u Pančevu....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.