Održan Beogradski energetski forum, geopolitika, energetska tranzicija i dekarbonizacija (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2024, 11:53

Održan Beogradski energetski forum, geopolitika, energetska tranzicija i dekarbonizacija (AUDIO)

Uticaj geopolitičkih dešavanja na sektor energetike i strategije država regiona za energetsku tranziciju i dekarbonizaciju elektroprivreda – ključne su teme ovogodišnjeg Beogradskog energetskog foruma održanog ove nedelje. Dvodnevna konferencija okupila je oko 500 učesnika iz 30 zemalja, među kojima su i resorni ministri iz zemalja Zapadnog Balkana.
Energetska zajednica je Srbiju označila kao lidera u energetici prošle godine zbog pokretanja reformi u energetskom sektoru ali i procesa dekarbonizacije, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović na otvaranju konferencije.
Ministarka je navela da je u prethodnih godinu dana Srbija uvezla 1.200.000 megavat časova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.