Salaš porodice Tikvicki na Bikovu kod Subotice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2024, 11:53

Salaš porodice Tikvicki na Bikovu kod Subotice

Salaš porodice Tikvicki na Bikovu kod Subotice čuva uspomenu na nekadašnja vremena i odiše mirnoćom koju je u današnje vreme teško doživeti...
Iako je sagrađen pre manje od pola veka, salaš porodice Tikvicki krasi duh starijeg porodičnog salaša, koji je sticajem okolnosti srušen, ali je zato većina stvari iz njega sačuvana i preneta u ovaj noviji objekat.
"Sva starina koja je prenesena sa pustare je rehabilitovana, preparirana i poslagana tako da podseća na sve ono što se nekada na salašu radilo. Objekat za proizvodnju prasadi i mleka je pretvoren u objekat za druženje i razonodu", objašnjava glava porodice Grgo Tikvicki.
Salaš je pravi mali muzej, u kom ljudi imaju osećaj da su se...
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.