Koje jabuke su najzdravije? Jedna vrsta je odlična za živce i san!

Izvor: Svet plus, 15.Maj.2024, 11:51

Koje jabuke su najzdravije? Jedna vrsta je odlična za živce i san!

Da li ste se zapitali koje jabuke su najzdravije? Zelene, žute ili crvene... Jedna vrsta je odlična za živce i san kažu nutricionisti.
Jabuke su omiljeno voće koje se konzumira tokom cele godine. Raznolike su u sortama, ali koja je najomiljenija? Većina ljudi bira jabuke prema boji njihovog ploda. Ipak, postavlja se pitanje koje boje jabuka su najbolje za zdravlje: crvene, žute ili zelene?
Iako se može činiti da se nutritivni sastav ne može odrediti samo na osnovu boje ploda, nutricionisti ističu da postoje pokazatelji koji ukazuju na to koliko je koja sorta dobra za zdravlje. Prema ruskoj nutricionistkinji Valentini Ryabova, boja jabuke može dati uvid u njihovu nutritivnu vrednost. Na primer, crvene...

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.