Farma
Farma

Farma je rijaliti šou program u Srbiji koji se prikazuje na Tv Pink, rijaliti je popularan širom sveta, u velikom broju gleda se i kod nas. Ovaj popularni šou je nastao kao proizvod švedske produkcijske kuće Striks. Posle velikog uspeha u svojoj državi Švedskoj Farma se preselila u Norvešku, zatim u Ujedinjeno Kraljevstvo, Španiju, Francusku, Italiju, Mađarsku i još tridesetak zemalja sveta. Farma je rijaliti program koji je nadmašio sve rekorde gledanosti u Evropi, na prvim mestima gledanja je bila Farma u mnogim zemljama Evrope. Zbog znatiželje kako će se poznate ličnosti snaći u seoskim uslovima i na farmi, kao i zbog neslaganja između farmera, svađa, tuča, i bizarnih situacija gde se farmeri svakog dana suočavaju sa teškoćama, gledanost je postala još veća a gledaoci su bili još više znatiželjni šta će se dalje dešavati.

U selu Lisović opština Barajevo, na preko dve hiljade hektara izgrađena je farma sa pomoćnim velikim objektima, kao što su štale, svinjac, bašta, radionica, senik, kokošinjac, i tor. Na farmi ulaze za početak dvadesetak poznatih ličnosti iz sveta muzike, mode, glume, sporta, i bore se za nagradu od 100.000 ili 50.000 evra na nešto duže od tri meseca gde žive bez vode, struje, hraneći se biljkama koje sami uzgajaju i mlekom i mesom o kome sami brinu. Jednom nedeljno izabrani farmeri posećuju pijacu gde pokazuju svoje veštine i za to dobijaju nagrade u vidu hrane, slatkiša, odeće, kozmetike, i osnovnih namirnica za život. Koncept emisije je u svakoj zemlji sličan. Svake nedelje bira se gazda nedeljni koji vodi farmu, donosi odluke, i zavodi red i disciplinu. Do danas su emitovane prva, druga, treća, četvrta, peta, šesta, i sedma sezona Farme i sve su bile VIP formata.

Učesnici koji su se do sada pojavljivali su: pevačica Gordana Goca Božinovska, pevač Ekrem Jevrić, sportistkinja Ljuba Pantović, glumica Marija Petronijević, Vesna Rivas, Nenad Aleksić Ša, Dragana Šarić Bebi Dol, Lepa Lukić, Miloš Bojanić, Stanija Dobrojević, Jelena Golubović, Vesna Vukelić Vendi, i mnoga druga imena. Na Farmi šest učestvovao je Kristijan Golubović kada je farma bila najgledanija zbog njegovog ulaska. Voditelji programa su Ognjen Amidžić i Aleksandra Jeftanović. Akademik Ivan Jevtić je na godišnjoj skupštini SANU 2013. godine predložio da se ukinu rijaliti programi Veliki Brat i Farma zbog nekulturnog sadržaja i lošeg uticaja na mlađu publiku. Opštinski javni tužilac iz Mladenovca Dragan Jovanović uputio je zahtev Radio difuznoj agenciji za zabranu emitovanja rijalitija Farma. Odluka je razmatrana i odbijena. Građani su potpisali peticiju i podigli svoj glas protiv rijalitija zbog njihovog nedoličnog ponašanja, verbalnog ali i fizičkih sukoba koji se emituju uživo. Skoro 100.000 građana potpisalo je peticiju da se ova vrsta programa ukine sa televizija s nacionalnom frekvencijom.

Protiv Farme, Parova, Maldiva, i Velikog Brata odnosno protiv bluda, nemorala, šunda, kiča, zaglupljivanja naroda i propagiranja pogrešnih vrednosti. Peticijom ovakvih naziva traži se ukidanje programa koji su štetni po decu. Građani Srbije su se pobunili protiv rijalitija koji su preplavili sve televizijske kanale i pokrenuli peticije. Oni u njoj traže da se odmah ukinu rijaliti emisije jer ima previše propagiranja pogrešnih vrednosti.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 16.Apr.2021, 11:25

SUPRUGA OSTAVILA KRISTIJANA POSLE PREVARE: "Pokupila sve stvari iz stana! Mnogo je smršala, pati i ne zna šta da radi"

Nakon što se Kristijan Golubović u rijalitiju Zadruga poljubio sa Kristinom Spalević, ni ne sluti da ga je poljubac napolju koštao braka. Kako saznajemo,...

Detaljnije >>

Izvor: RTS, 16.Apr.2021, 06:06

Afrička kuga u okolini Zaječara – sledi eutanazija na farmi

Na farmi svinja u okolini Zaječara pojavila se afrička kuga kod nekoliko jedinki. Veterinarski inspektori su na terenu i sledi eutanazija svih životinja, da se zaraza ne bi širila. Reč je o virusnom oboljenju, zoonozi, koje se javlja kod svinja i ne može se preneti na ljude. Uprava za veterinu je blokirala farmu i preduzima sve mere da se obezbedi odgovarajuće mesto za eutanazirane životinje, kako se virus ne bi širio."Iako je bolest konstatovana kod...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 15.Apr.2021, 11:05

POŽAR NA FARMI U BOLJEVCU Gori hala od 1.600 kvadrata

Jutros oko 8.45 u selu Sumrakovac u opštini Boljevac izbio je požar na farmi vlasništva preduzeća "100 posto" DOO iz Beograda.

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021

Požar na farmi kod Boljevca, nema povređenih

Požar na farmi kod Boljevca, nema povređenih

U selu Sumrakovac u opštini Boljevac jutros oko 08.45 izbio je požar na farmi vlasništva preduzeća "100 posto" DOO iz Beograda, javljaju "Novosti"..

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 20:06

"Zarobljeni u Indiji"

Zarobljeni u Indiji

Ako vam je teško palo zatvaranje u sopstvenim domovima, ograničeno kretanje, minimalni kontakt sa ljudima zajedno sa neizvesnošću zbog koronavirusa, zamislite da vam se sve to desilo na obodima indijske džungle u nomadskim uslovima za život. Upravo tako, tokom pet meseci, izgledali su dani jednog Novosađanina, koji je zbog zatvaranja granica ostao zarobljen na tuđoj farmi okružen leopardima, škorpijama i zmijama.. Okružen zelenilom dvorišta u rodnom Novom Sadu ovako Kristian...

Detaljnije >>

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2021, 17:42

Ptičji grip na farmi ćurki u Mađarskoj

BUDIMPEŠTA - Mađarska Uprava za bezbjednost hrane saopštila je danas da je potvrđen ptičji grip na farmi ćurki u Nadudvaru na istoku zemlje.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 13.Apr.2021

PTIČJI GRIP NA FARMI U Mađarskoj počelo uništavanje gotovo 11.800 na farmi

Mađarska Uprava za bezbednost hrane saopštila je danas da je potvrđen ptičji grip na farmi ćurki u Nadudvaru na istoku zemlje.

Detaljnije >>