Farma
Farma

Farma je rijaliti šou program u Srbiji koji se prikazuje na Tv Pink, rijaliti je popularan širom sveta, u velikom broju gleda se i kod nas. Ovaj popularni šou je nastao kao proizvod švedske produkcijske kuće Striks. Posle velikog uspeha u svojoj državi Švedskoj Farma se preselila u Norvešku, zatim u Ujedinjeno Kraljevstvo, Španiju, Francusku, Italiju, Mađarsku i još tridesetak zemalja sveta. Farma je rijaliti program koji je nadmašio sve rekorde gledanosti u Evropi, na prvim mestima gledanja je bila Farma u mnogim zemljama Evrope. Zbog znatiželje kako će se poznate ličnosti snaći u seoskim uslovima i na farmi, kao i zbog neslaganja između farmera, svađa, tuča, i bizarnih situacija gde se farmeri svakog dana suočavaju sa teškoćama, gledanost je postala još veća a gledaoci su bili još više znatiželjni šta će se dalje dešavati.

U selu Lisović opština Barajevo, na preko dve hiljade hektara izgrađena je farma sa pomoćnim velikim objektima, kao što su štale, svinjac, bašta, radionica, senik, kokošinjac, i tor. Na farmi ulaze za početak dvadesetak poznatih ličnosti iz sveta muzike, mode, glume, sporta, i bore se za nagradu od 100.000 ili 50.000 evra na nešto duže od tri meseca gde žive bez vode, struje, hraneći se biljkama koje sami uzgajaju i mlekom i mesom o kome sami brinu. Jednom nedeljno izabrani farmeri posećuju pijacu gde pokazuju svoje veštine i za to dobijaju nagrade u vidu hrane, slatkiša, odeće, kozmetike, i osnovnih namirnica za život. Koncept emisije je u svakoj zemlji sličan. Svake nedelje bira se gazda nedeljni koji vodi farmu, donosi odluke, i zavodi red i disciplinu. Do danas su emitovane prva, druga, treća, četvrta, peta, šesta, i sedma sezona Farme i sve su bile VIP formata.

Učesnici koji su se do sada pojavljivali su: pevačica Gordana Goca Božinovska, pevač Ekrem Jevrić, sportistkinja Ljuba Pantović, glumica Marija Petronijević, Vesna Rivas, Nenad Aleksić Ša, Dragana Šarić Bebi Dol, Lepa Lukić, Miloš Bojanić, Stanija Dobrojević, Jelena Golubović, Vesna Vukelić Vendi, i mnoga druga imena. Na Farmi šest učestvovao je Kristijan Golubović kada je farma bila najgledanija zbog njegovog ulaska. Voditelji programa su Ognjen Amidžić i Aleksandra Jeftanović. Akademik Ivan Jevtić je na godišnjoj skupštini SANU 2013. godine predložio da se ukinu rijaliti programi Veliki Brat i Farma zbog nekulturnog sadržaja i lošeg uticaja na mlađu publiku. Opštinski javni tužilac iz Mladenovca Dragan Jovanović uputio je zahtev Radio difuznoj agenciji za zabranu emitovanja rijalitija Farma. Odluka je razmatrana i odbijena. Građani su potpisali peticiju i podigli svoj glas protiv rijalitija zbog njihovog nedoličnog ponašanja, verbalnog ali i fizičkih sukoba koji se emituju uživo. Skoro 100.000 građana potpisalo je peticiju da se ova vrsta programa ukine sa televizija s nacionalnom frekvencijom.

Protiv Farme, Parova, Maldiva, i Velikog Brata odnosno protiv bluda, nemorala, šunda, kiča, zaglupljivanja naroda i propagiranja pogrešnih vrednosti. Peticijom ovakvih naziva traži se ukidanje programa koji su štetni po decu. Građani Srbije su se pobunili protiv rijalitija koji su preplavili sve televizijske kanale i pokrenuli peticije. Oni u njoj traže da se odmah ukinu rijaliti emisije jer ima previše propagiranja pogrešnih vrednosti.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Stado ovaca u Grčkoj nakon jedne paše počelo čudno da se ponaša: "Pojele su 300 kg hašiša, skakale su više od koza“

Vlasnik licencirane farme za uzgajanje kanabisa bio je u šoku kada je saznao da je njegova proizvodnja doživela još jedan udarac

Izvor: 24sedam.rs, 21.Sep.2023, 22:14

Detaljnije >>

Više od 70 krokodila pobjeglo sa farme, vlasti tvrde da su svi nađeni

Desetine krokodila koji su prošle nedjelje nakon poplava pobjegli s farme za uzgoj u Kini, uhvaćeni su, izvijestili su danas državni mediji.

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Sep.2023

Detaljnije >>

Ovce u Grčkoj upale na farmu kanabisa i pojele 100 kg biljke

Jedan pastir bio je iznenađen ponašanjem svojih ovaca ubrzo nakon što ih je izveo na ispašu u oblasti Magnezije u Grčkoj.

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2023

Detaljnije >>

TORNADO UBICA PROTUTNJAO ISTOKOM ZEMLJE: Desetoro mrtvih i četvoro u kritičnom stanju (FOTO/VIDEO)

TORNADO UBICA PROTUTNJAO ISTOKOM ZEMLJE: Desetoro mrtvih i četvoro u kritičnom stanju (FOTO/VIDEO)

Jezive slike stižu iz Kine.. Dva tornada u razmaku od svega nekoliko sati ubila su desetoro i teško povredila četvoro osoba u istočnoj Kini. Kako saopštavaju državni mediji prvi tornado pogodio je u utorak popodne delove grada Sućijanu provinciji Đangsu i tom prilikom je uništeno 137 domova, a teško su oštećene okolne farme i lokalni biljni svet. Terrible strong tornado hits in Suqian of Jiangsu Province, China 🇨🇳 (19.09.2023).

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2023, 16:18

Detaljnije >>

Ko je biznismen iz Konjica koji je preuzeo španskog diva i krenuo u osvajanje evropskog tržišta? Kako je prodavac na pijaci i vozač izgradio poslovnu imperiju

Članica Lura grupe, hrvatska farmaceutska kompanija PharmaS, početkom septembra preuzela je vlasništvo nad španskom firmom Mabo Farma. Kompanija PharmaS...

Izvor: Blic, 20.Sep.2023

Detaljnije >>

Korak bliže izgradnji mega solarne elektrane na Sokocu

SOKOLAC - Skupština opštine Sokolac usvojila je u utorak odluku o zoning-planu područja posebne namjene "Solarne elektrane Bjelosavljevići-Kula",...

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2023

Detaljnije >>

VIDEO: Uhvaćeno 70 krokodila koji su utekli sa farme u Kini

Više desetina krokodila koji su prošle nedelje pobegli s farme u Kini nakon poplava uhvaćeni su, javili su danas državni mediji.

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2023

Detaljnije >>