Veliki Brat
Veliki Brat

Veliki brat je realizovan u produkciji srpske kuće Emoušon po licenci Endemola, produkcija Emoušon je poznata po mnogim emisijama zabavnog karaktera. Poslednja sezona je bila emitovana u Srbiji na TV B92 u saradnji sa Prvom srpskom televizijom. Ranije je emisija bila emitovana na Pink tv, u saradnji sa više lokalnih televizija na Balkanu.

Četvrta i peta sezona rađena je u koprodukciji i saradnji sa RTL televizijom koja je prikazivala program stalno u Hrvatskoj. Do sada je emitovano 11 serijala i sezona, 2006. godine je emitovana generalna proba a zatim i prva sezona gde je pobedu odneo Ivan Ljuba profesor klavira i muzike. 2007. godine u VIP sezoni pobedu je odneo bivši fudbaler Saša Ćurčić Đani.

2007. godine druga sezona je prekinuta decembra zbog tragične pogibije troje učesnika, Stevan Zečević Zeka, Zorica Lazić i Elmir Kuduzović, bivši učesnici serijala Velikog brata poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Obrenovac Šabac kod mesta Ušće. Emoušon i B92 su odlučili da promene scenario završetka serijala i prekinu sa emitovanjem serijala. Tragedija je pogodila sve ljude širom sveta i žalilo se za mladim životima. 2008. godine Vip pobednica bila je Mirjana Đurović Mimi, 2009. godine u VIP starsu pobednik je bio Miroslav Đuričić Miki, u trećoj sezoni pobednik je postao Vladimir Arsić, u VIP 4. sezoni Milan Marić je odneo pobedu, 2011. godine Marijana Čvrljak se radovala prvom mestu, 2013. godine VIP 5. pobednik je bio Žarko Stojanović, dok u poslednjoj sezoni 2015. godine Darko Petkovski je osvojio nagradu i prvo mesto. Kuća velikog brata je dizajnirana tako da izgleda oskudno i izolovano, ukućani velikog brata dobijaju zadatke kako bi osvojili nagrade i hranu, i samim tim učestvuju u kreiranju zabavnog programa.

Na ulazu u kuću velikog brata ukućanima se na dodir otvaraju vrata gde provode naredna tri meseca do izbacivanja. Centralni deo zauzima velika dnevna soba sa zlatnim nameštajem, tu je i kuhinja za jutarnja ćaskanja, dvorište za dnevne zadatke, kao i bazen i specijalna soba sa kamerama i ispovedaonica. Šou se emituje velikom mrežom na Balkanu, na RTL Hrvatska, TV B92 Srbija, OBN u Bosni i Hercegovini, Prvoj Cg u Crnoj Gori, i TV Sitel u Makedoniji. Osim što je regionalnog karaktera i što se emituje u bivšim jugoslovenskim republikama, napredak je taj što je ove godine Veliki brat u Srbiji bio emitovan na dve televizije s nacionalnom frekvencijom Prva i B92. Na Prvoj se svake večeri emituje dnevni pregled iz kuće kao i izbacivanje takmičara. B92 se više puta u toku dana uživo uključuje u kuću Velikog brata.

Veliki brat je prvi rijaliti šou u Srbiji, uređen po inostranoj licenci čiji je koncept da kamere 24 sata prate desetak osoba koje borave u kući Velikog brata sto dana. Šou je u narednim godinama dobio pored standardnog i VIP izdanje a emitovanje se proširilo i na zemlje regiona iz kojih su dolazili učesnici i pobednici. Voditelji su: Ana Mihajlovski, Marijana Mićić, Skaj Vikler. Veliki brat je prvi rijaliti šou program u Srbiji koji se emituje od 2006. godine urađen po svetskim merilima. Pobednik velikog brata i pete sezone iz 2015. godine jeste Darko Petkovski iz Makedonije i bavi se sportom, trenirao je gimnastiku, atletiku, rukomet, košarku. Iako se ne pojavljuje često u javnosti, putem društvenih mreža se oglašava svojim fanovima i deli mišljenja sa njima.

Sledeća sezona Velikog brata u pripremi je za 2017. godinu i priprema se ulazak velikih i zvučnih imena.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Spekulisalo se da je u vezi sa Kajom, bio je u Velikom Bratu, a onda je NAPUSTIO SRBIJU: Evo gde je i šta radi maneken koji je OŽENIO MUŠKARCA

Petar Perović, koji se proslavio učešćem u popularnom rijaliti programu "Veliki brat" 2008. godine, je nakon završetka rijalitija, odlučio je da krene da gradi manekensku karijeru.

Izvor: Blic, 26.Sep.2022, 20:09

Detaljnije >>

BRAT, PRIJATELJ, VELIKI ČOVEK I PARTIZANOVAC Ilić i Lazović slomljeni zbog smrti Radakovića

BRAT, PRIJATELJ, VELIKI ČOVEK I PARTIZANOVAC Ilić i Lazović slomljeni zbog smrti Radakovića

Tragedija od koje je nemoguće oporaviti se.

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2022

Detaljnije >>

Nove optužbe na račun Pogbe: “Davao je vraču 100.000 evra, mogu da me ubiju bilo kada zbog njega”

Nove optužbe na račun Pogbe: “Davao je vraču 100.000 evra, mogu da me ubiju bilo kada zbog njega”

Njegov brat Matijas se obratio na društvenim mrežama Brat fudbalera Juventusa Pola Pogbe, Matijas Pogba, poručio je da je njegov brat za usluge vrača plaćao i do 100.000 evra po zadatku. Matijas se sa novim optužbama oglasio na društvenim mrežama,...

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 23.Sep.2022, 16:23

Detaljnije >>

Država kao Veliki brat je (skoro) prevaziđena

Memorisanje ličnih podataka u Nemačkoj krši evropske pravne norme – to je presuda Evropskog suda pravde. I to je dobro, smatra novinar DW Marsel Firstenau.

Izvor: Deutsche Welle, 21.Sep.2022, 07:50

Detaljnije >>

Bila je zvezda “Velikog brata” i TV voditeljka, zbog intimnog snimka raskinula sa Kebinim sinom i napustila Srbiju

Bila je zvezda “Velikog brata” i TV voditeljka, zbog intimnog snimka raskinula sa Kebinim sinom i napustila Srbiju

Nekadašnja voditeljka Jelena Žeželj već dugo ne živi u Srbiji, a na društvenim mrežama tek s vremena na vreme podeli po neki detalj. Prilikom ulaska u kuću “Velikog brata” Jelena je izjavila: – Zaslužujem da učestvujem u “Velikom Bratu” baš zbog sebe same, zbog mojih osobina, zbog toga što sam lepa, pametna, zgodna, obrazovana osoba, i što je najbitnije normalna uz poneku manu koja me čini drugačijom od drugih. Foto: Instagram/gospodja_selezan Vraća se u žižu javnosti...

Izvor: Luftika.rs, 19.Sep.2022, 09:09

Detaljnije >>

Kornelije Kovač: Vanvremenski maestro

Kornelije Kovač: Vanvremenski maestro

Danas nas je u 81. godini života napustio veliki Kornelije Kovač, takođe poznat kao Bata Kovač, koji je bio srpski kompozitor, pijanista, aranžer. Njegov otac je bio violinista, a majka pevačica u horu opere. Brat Mihajlo...

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 13.Sep.2022, 16:12

Detaljnije >>