Veliki Brat
Veliki Brat

Veliki brat je realizovan u produkciji srpske kuće Emoušon po licenci Endemola, produkcija Emoušon je poznata po mnogim emisijama zabavnog karaktera. Poslednja sezona je bila emitovana u Srbiji na TV B92 u saradnji sa Prvom srpskom televizijom. Ranije je emisija bila emitovana na Pink tv, u saradnji sa više lokalnih televizija na Balkanu.

Četvrta i peta sezona rađena je u koprodukciji i saradnji sa RTL televizijom koja je prikazivala program stalno u Hrvatskoj. Do sada je emitovano 11 serijala i sezona, 2006. godine je emitovana generalna proba a zatim i prva sezona gde je pobedu odneo Ivan Ljuba profesor klavira i muzike. 2007. godine u VIP sezoni pobedu je odneo bivši fudbaler Saša Ćurčić Đani.

2007. godine druga sezona je prekinuta decembra zbog tragične pogibije troje učesnika, Stevan Zečević Zeka, Zorica Lazić i Elmir Kuduzović, bivši učesnici serijala Velikog brata poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Obrenovac Šabac kod mesta Ušće. Emoušon i B92 su odlučili da promene scenario završetka serijala i prekinu sa emitovanjem serijala. Tragedija je pogodila sve ljude širom sveta i žalilo se za mladim životima. 2008. godine Vip pobednica bila je Mirjana Đurović Mimi, 2009. godine u VIP starsu pobednik je bio Miroslav Đuričić Miki, u trećoj sezoni pobednik je postao Vladimir Arsić, u VIP 4. sezoni Milan Marić je odneo pobedu, 2011. godine Marijana Čvrljak se radovala prvom mestu, 2013. godine VIP 5. pobednik je bio Žarko Stojanović, dok u poslednjoj sezoni 2015. godine Darko Petkovski je osvojio nagradu i prvo mesto. Kuća velikog brata je dizajnirana tako da izgleda oskudno i izolovano, ukućani velikog brata dobijaju zadatke kako bi osvojili nagrade i hranu, i samim tim učestvuju u kreiranju zabavnog programa.

Na ulazu u kuću velikog brata ukućanima se na dodir otvaraju vrata gde provode naredna tri meseca do izbacivanja. Centralni deo zauzima velika dnevna soba sa zlatnim nameštajem, tu je i kuhinja za jutarnja ćaskanja, dvorište za dnevne zadatke, kao i bazen i specijalna soba sa kamerama i ispovedaonica. Šou se emituje velikom mrežom na Balkanu, na RTL Hrvatska, TV B92 Srbija, OBN u Bosni i Hercegovini, Prvoj Cg u Crnoj Gori, i TV Sitel u Makedoniji. Osim što je regionalnog karaktera i što se emituje u bivšim jugoslovenskim republikama, napredak je taj što je ove godine Veliki brat u Srbiji bio emitovan na dve televizije s nacionalnom frekvencijom Prva i B92. Na Prvoj se svake večeri emituje dnevni pregled iz kuće kao i izbacivanje takmičara. B92 se više puta u toku dana uživo uključuje u kuću Velikog brata.

Veliki brat je prvi rijaliti šou u Srbiji, uređen po inostranoj licenci čiji je koncept da kamere 24 sata prate desetak osoba koje borave u kući Velikog brata sto dana. Šou je u narednim godinama dobio pored standardnog i VIP izdanje a emitovanje se proširilo i na zemlje regiona iz kojih su dolazili učesnici i pobednici. Voditelji su: Ana Mihajlovski, Marijana Mićić, Skaj Vikler. Veliki brat je prvi rijaliti šou program u Srbiji koji se emituje od 2006. godine urađen po svetskim merilima. Pobednik velikog brata i pete sezone iz 2015. godine jeste Darko Petkovski iz Makedonije i bavi se sportom, trenirao je gimnastiku, atletiku, rukomet, košarku. Iako se ne pojavljuje često u javnosti, putem društvenih mreža se oglašava svojim fanovima i deli mišljenja sa njima.

Sledeća sezona Velikog brata u pripremi je za 2017. godinu i priprema se ulazak velikih i zvučnih imena.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: RTS, 04.Jun.2020, 06:10

Četrdesete nisu nove dvadesete i to je sasvim okej

Četrdesete nisu nove dvadesete i to je sasvim okej

Sat ne mogu da vratim, ali mogu bar da starim dostojanstveno, bez patetičnih i na propast osuđenih pokušaja da budem ono što nisam. Iako nisam oduševljena onim što vidim u ogledalu, na neki svoj način sam na to i ponosna. Zahvaljujući "velikom bratu", tj. činjenici da se svaki podatak koji o sebi ostavite na internetu negde beleži, Fejsbuk mi redovno "predlaže" teme i grupe koje se na neki način...

Detaljnije >>


Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 11:23

Marković: Đilas sagradio KUĆU "VELIKOG BRATA", a DECI OSTAVIO RUŠEVINE!

Marković: Đilas sagradio KUĆU VELIKOG BRATA, a DECI OSTAVIO RUŠEVINE!

Sportsko rekreativni centar Pionirski grad je za vreme bivše vlasti samo u dva navrata oštećen za 600.000 evra pošto punih 15 godina nije prihodovao od izdavanja objekata, izjavio je danas član GO SNS Aleksandar Marković.. Kako je rekao, pored čuvene afere Veliki brat, SRC Pionirski grad je oštećen i drugim malverzacijama sa ugovorima o zakupu prostora, saopštio je GO SNS u Beogradu. "Pionirski grad je objekat koji je bio namenjen deci, a u kome su Dragan Ðilas...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 02.Jun.2020

Supruga je JAVNO PREVARILA, a roditelje stavila na stub srama! Otac se ODREKAO RIJALITI UČESNICE i to javno preko novina: "Ona je za mene mrtva"

Retko ko se seća Marijane Čvrljak iz „Velikog brata“ koji se emotivao 2011. godine. Ona je tada uplovila...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020, 09:33

U Zadrugu je ušao POBEDNIK Velikog brata! Napravio je HAOS, a pamtimo ga po BIZARNOJ SCENI S*KSA (VIDEO)

U Zadrugu je ušao POBEDNIK Velikog brata! Napravio je HAOS, a pamtimo ga po BIZARNOJ SCENI S*KSA (VIDEO)

Nezaboravna žurka! U "Zadruzi" je sinoć održana uzbudljiva žurka povodom rođendana prvog čoveka televizije Pink, Željka Mitrovića. Jedan od ljudi zaduženih za dobru atmosferu bio je Vladimir Arsić, poznat i kao di-džej Arsa, koji je puštao muziku. Delić provoda sa žurke pogledajte u videu:. Pre jedanaest godina, Arsa je pobedio u "Velikom Bratu" i osvojio nagradu od 100.000 evra, a kasnije je počeo da radi kao di-džej. Arsa,...

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 01.Jun.2020

STEFANOVA SMRT KRIJE JEDNU VELIKU MISTERIJU Njegovo telo nađeno je na auto-putu, a brat se još oporavlja od PRIZORA

STEFANOVA SMRT KRIJE JEDNU VELIKU MISTERIJU Njegovo telo nađeno je na auto-putu, a brat se još oporavlja od PRIZORA

Tragedija koja se u noći između petka i subote dogodila na auto-putu "Miloš Veliki" potresla je Srbiju.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 28.Maj.2020, 06:44

EKSKLUZIVNO Pronašli smo Sašu Ćurčića u Beogradu: "Dotakao sam dno bez para i prijatelja, a sada čekam ponudu u Kini od DVA MILIONA GODIŠNJE I POVRATIO SAM REPUTACIJU, ali ljubav nemam" (VIDEO)

Bio jedan od najuspešnijih srpskih fudbalera, zarađivao je milione, a mnogi su mu predviđali svetlu budućnost, međutim Saša Đani Ćurčić nije bio od onih koji slušaju druge, već je išao glavom kroz zid....

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 26.Maj.2020, 10:54

VEST ODJEKNULA KAO BOMBA U Zadrugu 4 ulaze POBEDNIK "Velikog brata" i pobednica "Farme"

Pevačica Katarina Živković i Saša Đani Čurčić, prema pisanju domaćih medija, će postati učesnice "Zadruge 4".

Detaljnije >>