Veliki Brat
Veliki Brat

Veliki brat je realizovan u produkciji srpske kuće Emoušon po licenci Endemola, produkcija Emoušon je poznata po mnogim emisijama zabavnog karaktera. Poslednja sezona je bila emitovana u Srbiji na TV B92 u saradnji sa Prvom srpskom televizijom. Ranije je emisija bila emitovana na Pink tv, u saradnji sa više lokalnih televizija na Balkanu.

Četvrta i peta sezona rađena je u koprodukciji i saradnji sa RTL televizijom koja je prikazivala program stalno u Hrvatskoj. Do sada je emitovano 11 serijala i sezona, 2006. godine je emitovana generalna proba a zatim i prva sezona gde je pobedu odneo Ivan Ljuba profesor klavira i muzike. 2007. godine u VIP sezoni pobedu je odneo bivši fudbaler Saša Ćurčić Đani.

2007. godine druga sezona je prekinuta decembra zbog tragične pogibije troje učesnika, Stevan Zečević Zeka, Zorica Lazić i Elmir Kuduzović, bivši učesnici serijala Velikog brata poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Obrenovac Šabac kod mesta Ušće. Emoušon i B92 su odlučili da promene scenario završetka serijala i prekinu sa emitovanjem serijala. Tragedija je pogodila sve ljude širom sveta i žalilo se za mladim životima. 2008. godine Vip pobednica bila je Mirjana Đurović Mimi, 2009. godine u VIP starsu pobednik je bio Miroslav Đuričić Miki, u trećoj sezoni pobednik je postao Vladimir Arsić, u VIP 4. sezoni Milan Marić je odneo pobedu, 2011. godine Marijana Čvrljak se radovala prvom mestu, 2013. godine VIP 5. pobednik je bio Žarko Stojanović, dok u poslednjoj sezoni 2015. godine Darko Petkovski je osvojio nagradu i prvo mesto. Kuća velikog brata je dizajnirana tako da izgleda oskudno i izolovano, ukućani velikog brata dobijaju zadatke kako bi osvojili nagrade i hranu, i samim tim učestvuju u kreiranju zabavnog programa.

Na ulazu u kuću velikog brata ukućanima se na dodir otvaraju vrata gde provode naredna tri meseca do izbacivanja. Centralni deo zauzima velika dnevna soba sa zlatnim nameštajem, tu je i kuhinja za jutarnja ćaskanja, dvorište za dnevne zadatke, kao i bazen i specijalna soba sa kamerama i ispovedaonica. Šou se emituje velikom mrežom na Balkanu, na RTL Hrvatska, TV B92 Srbija, OBN u Bosni i Hercegovini, Prvoj Cg u Crnoj Gori, i TV Sitel u Makedoniji. Osim što je regionalnog karaktera i što se emituje u bivšim jugoslovenskim republikama, napredak je taj što je ove godine Veliki brat u Srbiji bio emitovan na dve televizije s nacionalnom frekvencijom Prva i B92. Na Prvoj se svake večeri emituje dnevni pregled iz kuće kao i izbacivanje takmičara. B92 se više puta u toku dana uživo uključuje u kuću Velikog brata.

Veliki brat je prvi rijaliti šou u Srbiji, uređen po inostranoj licenci čiji je koncept da kamere 24 sata prate desetak osoba koje borave u kući Velikog brata sto dana. Šou je u narednim godinama dobio pored standardnog i VIP izdanje a emitovanje se proširilo i na zemlje regiona iz kojih su dolazili učesnici i pobednici. Voditelji su: Ana Mihajlovski, Marijana Mićić, Skaj Vikler. Veliki brat je prvi rijaliti šou program u Srbiji koji se emituje od 2006. godine urađen po svetskim merilima. Pobednik velikog brata i pete sezone iz 2015. godine jeste Darko Petkovski iz Makedonije i bavi se sportom, trenirao je gimnastiku, atletiku, rukomet, košarku. Iako se ne pojavljuje često u javnosti, putem društvenih mreža se oglašava svojim fanovima i deli mišljenja sa njima.

Sledeća sezona Velikog brata u pripremi je za 2017. godinu i priprema se ulazak velikih i zvučnih imena.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

IZBORNI "VELIKI BRAT" JE U NISKOM STARTU Više od 150.000 ljudi motriće izbore u Srbiji: Neki stižu i iz inostranstva, ali će samo jedna grupa u njih moći i DA SE UMEŠA

Više od 150.000 kontrolora i posmatrača motriće na regularnost vanrednih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora 17. decembra. Prema zakonu, svaka izborna lista može da ima samo jednog kontrolora i zamenika kontrolora u biračkom odboru na svakom od ukupno 8.273 biračka mesta...

Izvor: Blic, 10.Dec.2023, 07:35

Detaljnije >>

Maneken je voleo pevačicu, imali su PRVI INTIMNI ODNOS pred kamerama, a danas je još BRUTALNIJI FRAJER: Evo gde je danas i šta radi Ognjen Ivanović

VIP Veliki brat koji se emitovao 2007. godine iznedrio je romansu između folk pevačica Goge Sekulić i manekena Ognjena Ivanovića.

Izvor: Blic, 08.Dec.2023, 14:26

Detaljnije >>

Slavimo velikog SVECA - Nikako NE UZIMAJTE NOŽ u ruke, a ovi poslovi su strogo zabranjeni

Slavimo velikog SVECA - Nikako NE UZIMAJTE NOŽ u ruke, a ovi poslovi su strogo zabranjeni

Crkva i vernici slave Svetog sveštenomučenika Klimenta koji je umro mučeničkom smrću za hrišćanstvo.. Srpska pravoslavna crkva u petak, osmog decembra obeležava dan Svetog sveštenomučenika Klimenta. Rođen je u Rimu, od carskoga roda. Majka i dva brata su ploveći po moru, bili zaneseni burom u razne strane, otac je krenuo da traži ženu i sinove, pa se i on izgubio. Tada Kliment, budući dvadeset četiri godine star, pođe na istok da traži svoje roditelje...

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2023, 22:21

Detaljnije >>

Ovu voditeljku je ostavio Igor Kojić nakon što je isplivao NJEN INTIMNI SNIMAK: "Razočarao me je, bio je moja velika ljubav"

Jelena Žeželj proslavila se učešćem u "Velikom bratu", bila je u centru skandala zbog intimnog snimka, ali je nakon toga otišla iz Srbije.

Izvor: Blic, 05.Dec.2023, 12:56

Detaljnije >>

Pravila je haos u "Velikom bratu", cimerima je KIDALA ŽIVCE Dragica je izgubila 46 kilograma, danas ima neobično zanimanje, a evo kako izgleda (FOTO)

Dragica Janičić ostala je upamćena kao jedna od najozloglašenijih učesnika Velikog Brata i devojka koja se doslovno...

Izvor: Blic, 05.Dec.2023

Detaljnije >>

UDALA SE ZA DRUGA POGINULE PRIJATELJICE: Da li se sećate Suzane, GO-GO IGRAČICE iz Velikog brata? Život joj se nakon rijalitija skroz promenio

Suzana Radić Pavlović bila je učesnica u rijaliti šou programu "Veliki brat", a ostala je prepoznatljiva po kosi ispletenoj u kikice.

Izvor: Blic, 04.Dec.2023, 19:57

Detaljnije >>

Dala OTKAZ na Pinku, a bila u LJUBAVNOJ VEZI sa rijaliti učesnikom: Svi gorući detalji romanse

Dala OTKAZ na Pinku, a bila u LJUBAVNOJ VEZI sa rijaliti učesnikom: Svi gorući detalji romanse

Nekada davno, dok je još bio aktuelna "Veliki brat", rodila se ljubav ovo dvoje bivših supružnika. Nisu odoleli jedno drugom, a kao plod velike ljubavi, dobili su i kćerku.. Voditeljku Irinu Vukotićgledaoci znaju kao odmerenu i smirenu, a iako danas retko priča o emotivnom životu, javnost je bila upućena u njen prvi brak. Irina iz prethodnog braka ima ćerku Iskru, koju je dobila u braku sa nekada velikom rijaliti zvezdom Savom Radovićem. Sava je...

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2023

Detaljnije >>