Veliki Brat
Veliki Brat

Veliki brat je realizovan u produkciji srpske kuće Emoušon po licenci Endemola, produkcija Emoušon je poznata po mnogim emisijama zabavnog karaktera. Poslednja sezona je bila emitovana u Srbiji na TV B92 u saradnji sa Prvom srpskom televizijom. Ranije je emisija bila emitovana na Pink tv, u saradnji sa više lokalnih televizija na Balkanu.

Četvrta i peta sezona rađena je u koprodukciji i saradnji sa RTL televizijom koja je prikazivala program stalno u Hrvatskoj. Do sada je emitovano 11 serijala i sezona, 2006. godine je emitovana generalna proba a zatim i prva sezona gde je pobedu odneo Ivan Ljuba profesor klavira i muzike. 2007. godine u VIP sezoni pobedu je odneo bivši fudbaler Saša Ćurčić Đani.

2007. godine druga sezona je prekinuta decembra zbog tragične pogibije troje učesnika, Stevan Zečević Zeka, Zorica Lazić i Elmir Kuduzović, bivši učesnici serijala Velikog brata poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Obrenovac Šabac kod mesta Ušće. Emoušon i B92 su odlučili da promene scenario završetka serijala i prekinu sa emitovanjem serijala. Tragedija je pogodila sve ljude širom sveta i žalilo se za mladim životima. 2008. godine Vip pobednica bila je Mirjana Đurović Mimi, 2009. godine u VIP starsu pobednik je bio Miroslav Đuričić Miki, u trećoj sezoni pobednik je postao Vladimir Arsić, u VIP 4. sezoni Milan Marić je odneo pobedu, 2011. godine Marijana Čvrljak se radovala prvom mestu, 2013. godine VIP 5. pobednik je bio Žarko Stojanović, dok u poslednjoj sezoni 2015. godine Darko Petkovski je osvojio nagradu i prvo mesto. Kuća velikog brata je dizajnirana tako da izgleda oskudno i izolovano, ukućani velikog brata dobijaju zadatke kako bi osvojili nagrade i hranu, i samim tim učestvuju u kreiranju zabavnog programa.

Na ulazu u kuću velikog brata ukućanima se na dodir otvaraju vrata gde provode naredna tri meseca do izbacivanja. Centralni deo zauzima velika dnevna soba sa zlatnim nameštajem, tu je i kuhinja za jutarnja ćaskanja, dvorište za dnevne zadatke, kao i bazen i specijalna soba sa kamerama i ispovedaonica. Šou se emituje velikom mrežom na Balkanu, na RTL Hrvatska, TV B92 Srbija, OBN u Bosni i Hercegovini, Prvoj Cg u Crnoj Gori, i TV Sitel u Makedoniji. Osim što je regionalnog karaktera i što se emituje u bivšim jugoslovenskim republikama, napredak je taj što je ove godine Veliki brat u Srbiji bio emitovan na dve televizije s nacionalnom frekvencijom Prva i B92. Na Prvoj se svake večeri emituje dnevni pregled iz kuće kao i izbacivanje takmičara. B92 se više puta u toku dana uživo uključuje u kuću Velikog brata.

Veliki brat je prvi rijaliti šou u Srbiji, uređen po inostranoj licenci čiji je koncept da kamere 24 sata prate desetak osoba koje borave u kući Velikog brata sto dana. Šou je u narednim godinama dobio pored standardnog i VIP izdanje a emitovanje se proširilo i na zemlje regiona iz kojih su dolazili učesnici i pobednici. Voditelji su: Ana Mihajlovski, Marijana Mićić, Skaj Vikler. Veliki brat je prvi rijaliti šou program u Srbiji koji se emituje od 2006. godine urađen po svetskim merilima. Pobednik velikog brata i pete sezone iz 2015. godine jeste Darko Petkovski iz Makedonije i bavi se sportom, trenirao je gimnastiku, atletiku, rukomet, košarku. Iako se ne pojavljuje često u javnosti, putem društvenih mreža se oglašava svojim fanovima i deli mišljenja sa njima.

Sledeća sezona Velikog brata u pripremi je za 2017. godinu i priprema se ulazak velikih i zvučnih imena.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 05.Maj.2021, 18:48

ŠTA RIJALITIJI U SRBIJI GOVORE O NAMA Veliki brat, Farma, Parovi, Zadruga... na šta su ljudi spremni zarad SLAVE I BOGATSTVA?

Koncept rijalitija kao šou-programa koji predstavljaju idealan spoj egzibicionizma učesnika i voajerizma gledalaca osvojio je Srbiju 2006. godine, iako se ovdašnje televizijsko...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 04.Maj.2021, 10:14

Da li prepoznatajete brata i sestru sa slike? Bili su u rijalitiju, ona važi za fatalnu plavušu, a on za velikog zavodnika

Nije retkost da naše javne ličnosti na društvenim mrežama podele svoje fotografije iz detinjstva.

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2021, 11:48

POZNATO JE STANJE VRANJANCA KOGA JE IZBO ROĐENI BRAT: Jedva preživeo usled obilnog krvarenja, lekari HITRO reagovali!

POZNATO JE STANJE VRANJANCA KOGA JE IZBO ROĐENI BRAT: Jedva preživeo usled obilnog krvarenja, lekari HITRO reagovali!

Muškarac koji se sumnjiči da je na Veliki petak nožem izbo brata je uhapšen.. A. S. (30) koga je sinoć u Vranju nožem napao brat preživeo je operaciju u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu i trenutno ima stabilne vitalne funkcije. Sve se dogodilo nakon svađe dva brata u kući u Ulici Vase...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021, 12:06

Bio je verenik Seke Aleksić, a nakon toga je smuvao Anabelu! Evo kako danas izgleda Mladen Radulović!

Bio je verenik Seke Aleksić, a nakon toga je smuvao Anabelu! Evo kako danas izgleda Mladen Radulović!

Bio je učesnik rijalitija, a cela nacija je pratila njegovu vezu pred kamerama Velikog brata! Maneken Mladen Radulović važio je za ozbiljnog zavodnika na domaćoj estradi. Taj epitet dobio je nakon veza sa dve veoma popularne pevačice - Sekom Aleksić, a potom i sa Anabelom Atijas sa kojom je u romansu uplovio nakon zajedničkog učešća u rijalitiju "Veliki brat". Aleksićeva je bila sa Radulovićem u vezi tri pune godine nakon zajedničke saradnje u...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 30.Apr.2021

ŽIVI NA BEVERLI HILSU, POTPUNO SE PROMENIO Kako danas izgleda Mladen Radulović za kojim je Anabela odlepila u "Velikom bratu"

Mladen Radulović, bivši učesnik "Vrelikog brata" i nekadašnji maneken koji je javnosti bio poznat kao dečko Anabele Atijas, posle raskida sa pevačicom se povukao iz javnosti, ali i iz Srbije.

Detaljnije >>

Izvor: Story, 30.Apr.2021

Zaslužan za njegov veliki uspeh: Pogledajte brata Vojina Ćetkovića

Zaslužan za njegov veliki uspeh: Pogledajte brata Vojina Ćetkovića

Brat Vojina Ćetkovića do sada se nije eksponirao u javnosti, i isto kao i Vojin više voli da živi povučeno.

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 19:16

PREVARILA JE MUŽA u Velikom bratu, otac je se odrekao, razvodila se dva puta, a DANAS živi posve drugačijim načinom života...

PREVARILA JE MUŽA u Velikom bratu, otac je se odrekao, razvodila se dva puta, a DANAS živi posve drugačijim načinom života...

Posle Velikog brata radila je kao konobarica! Retko ko se seća Marijane Čvrljak iz “Velikog brata” koji se emotivao 2011. godine, a u kojem je upravo ona bila pobednica. Ona je tada uplovila u emotivnu vezu sa Nikolom Nemeševićem Nemešom sa kojim je imala intimne odnose pred kamerama, što je u prvi mah šokiralo javnost, ali i njenog oca Iva koji je se odrekao. Ipak, Marijana od te ljubavi nije odustajala, udala je se za Nemeša, ali za osam meseci i razvela.

Detaljnije >>