Trzavice u svlačionici Atletika: Čolo okreće glavu, Gabi disciplinuje Karaska

Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trzavice u svlačionici Atletika: Čolo okreće glavu, Gabi disciplinuje Karaska

Sve je bilo spremno za potpisivanje novog ugovora, ali...

Zvanično objašnjenje je bilo: povreda kolena. Međutim, madridski mediji spekulišu da iza izostavljanja Janika Fereire Karaska iz Atletikovog tima za duel Seltom postoji i nešto više. Tačnije, spekulišu da je svlačionica “izbacila“ belgijskog reprezentativca iz konkurencije.

I Marka i As navode da je sukob između Karaska i nekih veterana u svlačionici tinja već neko vreme, ali da je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dijego Simeone izabrao da okrene glavu u suprotnom smeru uzdajući se u Janikove fudbalske kvalitete. Kad su ljudski kvalitetu u pitanju, šturo se navode da Karasko nikada nije bio sasvim prihvaćen u ekipi. Ne druži se mnogo sa saigračima, mnogi smatraju da čak previše obraća pažnju samo na sopstveni učinak, a ne timski.

Iskusniji igrači su navodno već nekoliko puta pokušali da mu objasne da se ne ponaša kako bi oni voleli, ali je tek u remiju sa Karabagom u Azerbejdžanom tenzija narasla do mere da je kapiten Gabi ušao u otvoren konflikt sa Karaskom. Umalo je preraslo verbalni sukob, ali su saigrači interevenisali. Glavne face u svlačionici već su precrtale 24-godišnje krilo.

Sam Simeone se i dalje “pravi lud“ nadajući da će sve proteći bez daljeg podizanje neprijateljstva u timu. Kaže da je svima u Madridu jedini cilj da Karasko zaigra svoj najbolji fudbal, pošto je takav potreban Atletiku. Barem statistički, on i nije toliko loš, ali imao je i mnogo upečatljivije partije u dresu Jorgandžija, pa se mediji pitaju kako će se ovaj problem odraziti na pregovore o potpisivanju novog ugovora.

Aktuelni ističe tek 2022, ali su pregovori o produžetku saradnje bili u planu kako bi se Karasku povećala primanja, a naravno i otkupna klauzula. Sada - tišina na stadionu Vanda Metropolitano. U januaru dolazi Vitolo, Karasko će dobiti žestoku konkurenciju.

Ono što bi trebalo da najviše zabrine igrače je to što madridski mediji, još prilično stidljivo doduše, pišu i o tome da Simeone polako krcka kredit kod uprave. Nije im se dopalo kako se poneo u ovoj situaciji, ali to je najmanji problem. Jednostavno, u Atletiku sve manje ljudi veruje da je Simeone taj koji će moći da Jorgandžije digne na “sledeći nivo“. Posebno posle dva traumatična poraza u finalu Lige šampiona.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.