Izvor: RTS, 09.Dec.2021, 20:44

Neverovatan preokret rukometašica Srbije za trijumf nad Crnom Gorom

Rukometna reprezentacija Srbije upisala je pobedu u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva u Španiji, pošto je, nakon preokreta, savladala Crnu Goru sa 27:25.
Reprezentacija Srbije došla je do treće pobede na Svetskom prvenstvu, u četvrtoj utakmici na turniru.

Nije izgledalo sjajno na početku meča, pošto su Crnogorke došle rano do prednosti, a onda održavale >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razliku veći deo meča.
Srbija je kaskala, uvek je bilo dva ili tri gola razlike, a Crna Gora je na poluvreme otišla sa četiri gola prednosti - 18:14. 
Odbrana Crne Gore je bila čvrsta i organizovana, a rukometašice Srbije nisu iskoristile i nekoliko zicera u prvom delu igre. 
Međutim, posle odmora, potpuno drugačija slika.
Srbija je zategla "odbranu", a onda strpljivo i polako sustizala prednost protivnika. 
Do prvog vođstva na meču, Srbija je došla u 54. minutu meča, kada je povela sa 25:24, što nije ispuštala do kraja meča.
U timu selektora Bregara najefikasnija je sa osam golova bila Tamara Radojević, sedam je postigla Jovana Stojiljković, a četiri Anđela Janjušević.
Crnu Goru je sa osam pogodaka predvodila Jovanka Radičević, dok je pet golova postigla Ivona Pavićević.
U drugom kolu druge faze takmičenja Srbija u subotu od 18 sati igra protiv olimpijskog šampiona Francuske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP: Srbija posle velikog preokreta pobedila Crnu Goru

Izvor: N1 televizija, 09.Dec.2021

Rukometašice Srbije se u prvom kolu glavne runde Svetskog šampionata pobedile Crnu Goru sa 27:25 (14:18), pa su sačuvali izglede i prilično realne šanse da mogu do četvrtfinala. Srbiji ostaju dueli sa Francuskom i Slovenijom, dok će Crna Gora igrati protiv Rusije i Poljske.

Nastavak na N1 televizija...

Rukometašice Srbije preokretom do pobjede protiv Crne Gore

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Dec.2021

Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je Crnu Goru 27:25, na startu takmičenja u drugoj fazi Svjetskog prvenstva u Španiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Petrović i Risović: Teška utakmica sa CG, ponosne na ekipu

Izvor: RTS, 10.Dec.2021, 12:06

Rukometašice Srbije Marija Petrović i Jovana Risović nadaju se da će tim posle pobede protiv Crne Gore nastaviti sa dobrim parijama. . Izabranice Uroša Bregara sinoć su na startu druge faze Svetskog prvenstva u Španiji posle velike borbe i preokreta pobedile Crnu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.