Читај ми!

Petrović i Risović: Teška utakmica sa CG, ponosne na ekipu

Rukometašice Srbije Marija Petrović i Jovana Risović nadaju se da će tim posle pobede protiv Crne Gore nastaviti sa dobrim parijama.

Izabranice Uroša Bregara sinoć su na startu druge faze Svetskog prvenstva u Španiji posle velike borbe i preokreta pobedile Crnu Goru sa 27:25.

"Čestitala bih svim devojkama, ovo je bila veoma teška utakmica, posebno zbog one prethodne, teško je bilo u glavi, teško je bilo fizički. Prvo poluvreme nismo dobro odigrale, nismo dobro ušle u utakmicu, ali pokazale smo da možemo, pokazale smo da smo hrabre, da sa svima možemo da igramo. Podsetile smo se u svlačionici na dogovor koji imamo, koji su nam zadaci u napadu, krenule malo jače da igramo odbranu i pobeda je rezultat svega toga", istakla je Marija Petrović.

Golman Jovana Risović ističe da je srećna što se tim vratio posle zaostatka.

"Veoma sam ponosna na ove devojke i na celu ekipu. Istina je da nismo u utakmicu ušle u potpunosti kako je trebalo. Dolazile smo u šanse u napadu, ali smo imale neke promašene zicere. Mnogo sam srećna i ponosna što nismo odustale na četiri gola zaostatka na poluvremenu", kaže Risović.

I Risović je istakla da je, uz odličnu igru celog tima, odlična odbrana bila ključna za preokret i konačnu pobedu. 

"Skupile smo snage i hrabrosti i u drugo poluvreme ušle jako. Igrale smo čvrstu i agresivnu odbranu, ginule jedna za drugu i rezultat je došao. Stvarno moram još jednom da kažem da sam veoma ponosna na ceo tim i da se nadam da ćemo ovim putem i nastaviti", zaključila je Risović.

Rukometašice Srbije u subotu od 18 sati igraju protiv Francuske.

четвртак, 13. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије