MIHIN SPASILAC Upoznajte čudo od deteta i Milanovog Bufona /VIDEO/

Izvor: Blic, 10.Nov.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIHIN SPASILAC Upoznajte čudo od deteta i Milanovog Bufona /VIDEO/

Naš trener Siniša Mihajlović lansirao je Italiji golmana za narednih 20 godina i sebi sačuvao posao. Mihin spasilac, a Milanov Bufon zove se Đanluiđi Donaruma.

Mihajloviću se klupa ozbiljno drmala i delovalo je da se odlučio za potez očajnika. Međutim, ispostavilo se da "ko reskira, profitira". Posle očajnih rezultata od početka sezone i tri meča zaredom bez pobede u vatru je bacio golobradog golmana rođenog 25. februara 1999. godine!

Hteo samo u Milan
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Da je Donaruma veliki milanista, potvrdio je i njegov otac Alfonso.

- Mihajlović je imao hrabrosti da ukaže šansu mom sinu. Svestan je njegovog kvaliteta. Tražili su ga Inter, Juventus, Roma, Napoli i Fjorentina, ali je hteo samo u Milan. Kada je 2014. godine stigao poziv, bio je na sedmom nebu.

Iako je postao najmlađi golman starter u Seriji A sa 16 godina, osam meseci i šest dana, 196 centimetara visoki Donaruma je rešio bude neko o kome priča Evropa. Četiri meča, tri pobede, jedan remi i dva puta sačuvana mreža. Pred njim je definitivno blistava budućnost, a Mihin Milan je na pravom putu.

- On je pravi dragulj. Ne zanima me koliko ima godina, već da li je neko dobar ili ne. Svi koji ga kritikuju treba da se stave u njegovu kožu. Donaruma mi je ulio poverenje i znam da može sve da izdrži - imao je Mihajlović samo reči hvale za tinejdžera pred golom.

Brat takođe golman

Stariji brat Antonio (25) je isto golman i bio je član Milana. U međuvremenu je otišao u Đenovu. Đanluiđi je počeo da se bavi fudbalom od četvrte godine pod nadzorom ujaka Ernesta, inače trenera golmana.

Ne tako davno Donarumina majka Marinela morala je pre svakog meča mlađih kategorija lokalnog tima u Napulju da donosi potvrdu o godinama sina. Tada 11-godišnji Đanluiđi zbog impozantne visine delovao je daleko starije od vršnjaka i imao je samo samo jedan san - da brani za Milan, klub koji navija od malena.

Na velikoj sceni debitovao je u pobedi nad Sasuolom (2:1), zatim se protiv Kjeva (1:0) pobrinuo da Milan prvi put ove sezone sačuva mrežu. Neverovatnu sigurnost, smirenost i neopsporni nalenat pokazao je i na gostovanju Laciju (3:1) za treći vezani prvenstveni trijumf. Serija pobeda je prekinuta, ali je Donaruma spasao roso-nere na gostovanju Atalanti (0:0) prethodnog vikenda.

Ona potvrda o godini rođenja više mu nije potrebna, mesto među stativama Milana je rezervisano za njegovo sanjanje na javi.

 Lista golmana debitanata u Kalču

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.