Ispali Nejmar, Azar, Pirlo... Ostala tri kandidata za najboljeg fudbalera u Evropi

Izvor: Blic, 12.Avg.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispali Nejmar, Azar, Pirlo... Ostala tri kandidata za najboljeg fudbalera u Evropi

U izboru UEFA za najboljeg fudbalera koji nastupa u Evropi ostala su samo tri imena: dvojica su iz Barselone, Lionel Mesi i Luis Suarez, a uz njih tu je i Kristijano Ronaldo, zvezda madridskog Reala i jedini Evropljan na ovom skraćenom spisku.

Novinari iz 54 države koje čine UEFA glasali su za po pet najboljih igrača koji, u klupskom dresu, nastupaju na evropskom tlu, dajući im od pet bodova za prvoplasiranog, do jednog boda za petoplasiranog.

Među onima koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobili bodove, na deobi 28. mesta, našao se i naš reprezentativac Nemanja Matić, no on je ispao već u prvom skraćivanju spiska, kada je ostalo samo deset najboljih u ovoj anketi.

Ove srede, UEFA je saopštila da su u drugom krugu glasanja ispali: četvrtoplasirani Đanluiđi Bufon (24 bodova), Nejmar (23), Eden Azar (21), Andrea Pirlo (12), Arturo Vidal (11), Karlos Tevez (8) i Pol Pogba (5).

Poslednji krug glasanja obaviće se 27. avgusta, tokom žreba za grupe Lige šampiona u monaku.

Lionel Mesi je već dobio ovu nagradu, i to 2011. kada je ona i ustanovljena, laureat je bio i Kristijano Ronaldo, prošle godine, a u međuvremenu priznanje je pripalo Andresu Inijesti (2012.) i Franku Riberiju (2013.).

Zašto su ova trojica na listi?

Lionel Mesi je oborio rekord Telma Zare od 251 gola u španskom prvenstvu, Barsin pohod na trostruku krunu predvidio je sa 58 golova u svim takmičenjima, a zajedno sa Ronaldom i Nejmarom bio je na vrhu strelaca Lige šampiona sa po 10 golova.

Ronaldo je bio nabolji strelac Primere sa 48 golova, dao ih je ukupo 61 u sezoni, prestigavši tako na drugom mestu klupske liste legendarnog Alfereda di Stefana.

Luis Suarez je dao dva gola u osmini finala Lige šampiona u eliminaciji Mančester sitija, a sa Nejmarom i Mesijem je bio deo ubojitog trija Barselone koji je dao 122 gola u svim takmičenjima. Ovu sezonu je počeo golom u UEFA Superkupu protiv Sevilje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.