Izvor: Blic, 27.Maj.2024, 11:01

Zoran je NAJMLAĐI POGINULI PILOT u NATO bombardovanju: Ove DVE REČI je izgovorio pre nego što je njegov avion pogodila raketa, a deo njega još živi (FOTO)

Memorijalna 25. jedriličarska regata "Zoran Radosavljević" održana je ovog vikenda na regatnim poljima na reci Savi i u Bežanijskom zimovniku u Beogradu, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Već tradicionalno, ova manifestacija organizuje se u čast pasioniranog jedriličara, majora pilota Zorana Radosavljevića, pripadnika elitne 127. lovačke avijacijske eskadrile Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Jugoslavije, koji je herojski poginuo braneći otadžbinu tokom NATO agresije 1999. godine. Smotra jedriličara okupila je brojne takmičare, članove Jedriličarskog saveza Srbije, kao i mnoge prijatelje koji čuvaju uspomene na heroja odbrane naše zemlje.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.