Najbolji igrač Evrope je...

Izvor: Mondo, 12.Avg.2015, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji igrač Evrope je...

UEFA skratila spisak za najboljeg igrača sezone 2014/15. Bez fudbalera Juventusa.

Foto: UEFA

Spala knjiga na tri slova!

UEFA je danas skratila spisak za nagradu "Fudbaler sezone u Evropi" za 2014/15 na samo tri imena.

Na prvobitnom spisku od deset igrača koji su  ušli u uži izbor za nagradu "Fudbaler sezone u Evropi" bili su: Đanluiđi Bufon, Pol Pogba, Andrea Pirlo, Karlos Tevez i Arturo Vidal (Juventus), Eden Azar (Čelsi), Nejmar, Lionel >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mesi, Luis Suarez (Barselona) i Kristijano Ronaldo (Real Madrid).

U pravom "El Klasiku", za nagradu koja će biti dodeljena 27. avgusta u Monte Karlu, boriće se Lionel Mesi, Luis Suarez i Kristijano Ronaldo!

Tako su odlučili evropski novinari!

Kao i prethodnih godina, 54 novinara iz zemalja članica UEFA glasala su za pet od ponuđenih deset fudbalera (predstavnik Srbije je naš kolega kolumnista Nebojša Petrović). Novinari su hteli da to bude dvojac osvajača prošlogodišnje Lige šampiona i najbolji igrač polufinaliste ovog takmičenja.

Zanimljivo je da nije bilo mesta za finaliste Lige šampiona, fudbalere Juventusa, kojih je bilo ubedljivo najviše na ovom spisku - čak pet!

Najbliži ovom "trojcu" bio je Đanluiđi Bufon koji je završio na četvrtom mestu po ukupnom broju glasova. Iza njega slede još Nejmar, Eden Azar, Andrea Pirlo, Arturo Vidal, Karlos Tevez i Pol Pogba, koji nije dobio nijedan glas!

Pobednik će biti proglašen 27. avgusta u Monte Karlu kada će biti izvučene i grupe za Ligu šampiona za sezonu 2015/16. Prošlogodišnji pobednik je Portugalac Kristijano Ronaldo.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UEFA skratila listu, ostala su samo trojica: Ko je najbolji igrač Evrope za prošlu sezonu? (ANKETA)

Izvor: MozzartSport.com, 12.Avg.2015

Titulu brani Ronaldo, konkurenti su mu Mesi i Suarez..Titulu brani Kristijano Ronaldo, ali mu žestoka konkurencija stiže iz Barselone. Očekivano, reklo bi se, s tim da osim Lionela Mesija, dugogodišnjeg najvećeg rivala Portugalca, za trofej da se bori njegov kolega iz napada katalonskog giganta...

Nastavak na MozzartSport.com...

Ispali Nejmar, Azar, Pirlo... Ostala tri kandidata za najboljeg fudbalera u Evropi

Izvor: Blic, 12.Avg.2015

U izboru UEFA za najboljeg fudbalera koji nastupa u Evropi ostala su samo tri imena: dvojica su iz Barselone, Lionel Mesi i Luis Suarez, a uz njih tu je i Kristijano Ronaldo, zvezda madridskog Reala i jedini Evropljan na ovom skraćenom spisku...Novinari iz 54 države koje čine UEFA glasali su za po...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.