Izvor: eKlinika.rs, 27.Maj.2024, 11:01

Uloga ječma u prevenciji kolorektalnog karcinoma i stvaranja kamena u žuči

Ječam je izuzetno zdrava žitarica bogata vitaminima, mineralima i drugim korisnim hranljivim biljnim jedinjenjima. Ukoliko ga uvrstimo kao redovan deo ishrane, koristi mogu da budu zaštita od hroničnih bolesti poput dijabetesa, bolesti srca, pa čak i određenih vrsta karcinoma.
Koje koristi za organizam može da ima ječam Pored ostalog, ječam je bogat vlaknima neophodnim za bolje varenje, smanjenje osećaja gladi i gubitak težine. Takođe obiluje mnogim hranljivim materijama koje mu daju impresivne zdravstvene prednosti, od nižeg nivoa holesterola i zdravijeg srca do prevencije ozbiljnih bolesti. Stručnjaci savetuju da zbog maksimalne iskoristljivosti hranljivih sastojaka izbegavamo prerađeni ječam i držimo se sorti...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.