Pristup Rusije palestinsko-izraelskom sukobu nije licemeran – Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 11.Dec.2023, 16:46

Pristup Rusije palestinsko-izraelskom sukobu nije licemeran – Lavrov

 
Rusija nije licemerna u svom pristupu palestinsko-izraelskom sukobu kada govori o ogromnim gubicima među civilima, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
„Ne mislim da sam licemeran ili da je Rusija licemerna“, izjavio je on onlajn na forumu u Dohi, nakon što je upitan da li se stav Rusije o tekućem bliskoistočnom sukobu može smatrati licemernim u kontekstu ruske vojne operacije u Siriji i borbene operacije u Čečenskoj Republici od 1990. do 2000. „Nismo krili kako su se vodile borbene operacije u Čečenskoj Republici“, izjavio je on. „Nikada nismo pokušali da sakrijemo šta smo uradili u Siriji na zahtev legitimne vlade Sirije, koja je predstavljena u Ujedinjenim nacijama.“ On je naglasio da se Rusija borila protiv terorističkih organizacija, koje su nastale kao rezultat invazije Sjedinjenih Država na Irak. „I nastavićemo da se borimo protiv terorizma“, obećao je on.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Završetak Zapadne „500-godišnje dominacije“ – Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 11.Dec.2023

  500 godina duga dominacija Zapada bliži se kraju, zamenjujući je „novim policentričnim svetom“, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u nedelju u video obraćanju Forumu u Dohi.. Ministar je izrazio žaljenje što su ga određene „okolnosti“ sprečile da lično...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.