Izvor: Piplmetar.rs, 03.Feb.2024, 06:30

Posle Valensije, i Baskonija pobegla Partizanu i Zvezdi! Uspešni i Real i Olimpijakos…

Večeras je počelo 25. kolo Evrolige, Valensija je u prvom meču ovog kola lako savladala Albu u Berlinu, a program je nastavljen utakmicama u Vitoriji, Minhenu i Madridu.
Baskonija je u Vitoriji dočekala ekipu Makabija i lakše nego što se očekivalo došla do važne pobede u borbi za plasman u nokaut-fazu takmičenja – 92:82.
Tim trenera Duška Ivanovića je samo tokom prve četvrtine imao manjih problema, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << taj deo igre gosti su dobili sa 26:20, ali već u drugom kvartalu raspucali su se Hauard, Moneke i ostali, pa je Baskonija preuzela kontrolu rezultata i zadržala je do kraja meča.
Markus Hauard je meč završio sa 26 poena (5/6 za dva, 5/8 za tri), Moneke ga je pratio sa 15 poena i 15 skokova, a odlično su šutirali i Rogavopulos sa 13 i naš Vanja Marinković sa 12 poena (trojke 3/8).
U Makabiju najbolji Boldvin s 19 poena, Rivero je upisao 12, a Braun 11 poena, uz napomenu da je Boldvin na kraju meča ljutito reagovao, unoseći se sudiji u lice i bacajući loptu tik pored njega.
Posle ovakvog epiloga, i Baskonija i Makabi imaju po 13 pobeda i 12 poraza, s tim da Baskonija ima bolji međusobni skor, a sam finiš ovog meča obeležila je upravo borba za bolji međusobni skor, s obzirom da je Makabi u prvom delu sezone slavio sa osam poena razlike.
Za to vreme u Minhenu se vodila zanimljivija borba, ali je Olimpijakos opravdao ulogu favorita protiv domaćeg Bajerna. Na kraju, 76:72 za grčkog velikana koji sada ima 14 pobeda i 11 poraza, a Bajern ima skor 10-15 i samo teoretske šanse da se eventualno domogne plej-ina.
Bajern je stekao blagu prednost na kraju prvog poluvrenena, kada je vodio sa 38:35, a početkom trećeg kvartala domaći su imali i sedam poena prednosti.
Ali, Olimpijakos je brzo uzvratio, prešao u vođstvo do kraja ovog dela igre i u četvrtoj deonici imao dovoljno koncentracije da zadrži malu, ali veoma vrednu rezultatsku prednost.
Vokap sa 16 poena i 8 asistencija je bio najefikasniji u Olimpijakosu, a velike zasluge za trijumf ima i naš Petrušev sa 14 poena i tri skoka.
U Bajernu najbolji Francisko i Ibaka sa po 18 poena, naš Vlada Lučić osam poena, pet skokova i jednu asistenciju.
Iznenađenja nije bilo ni u Madridu, gde je vodeći Real rutinski savladao poslednjeplasirani Asvel sa 86:79.
Ovo je Realu 22. pobeda, Asvel je pretrpeo 20. poraz, a Madriđane je do pobede predvodio Jabusele s

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Laso u drami srušio Ivanovića, Fener lako sa Asvelom, a Olimpijakos sa Albom

Izvor: Piplmetar.rs, 03.Feb.2024

Košarkaši Bajerna pobedili su Baskoniju na svom terenu sa 112:109 posle produžetka, Fenerbahče je savladao Asvel u gostima sa 83:73, dok je Olimpijakos u Pireju bio bolji od Albe sa 101:87, u utakmicama 24. kola Evrolige.. U Minhenu je Bajern morao sa slavi kako bi sačuvao kakve-takve šanse za...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.