Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2021, 20:10

Partizan dva puta stizao dvocifreni minus, Jaramaz doneo produžetak, ali Zadar nosi pobedu

Zadar savladao crno-bele u hali Krešimić Ćosić posle više od pet godina, povredio se Rade Zagorac

Kad god igra Partizan, znajte da je drama zagarantovana! Tako je bilo i ove subotnje večeri u dvorani Krešimir Ćosić gde se igralo pet minuta preko onih standardnih četrdeset, ali je tamo Zadar ipak odneo pobedu rezultatom 96:94 (83:83 - 19:17, 22:20, 20:18, 22:28, 13:11).

Dizao se Partizan dva puta iz nokdauna i dvocifrenog minusa, uspeo i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da obezbedi produžetak zahvaljujući hladnokrvnosti Ognjena Jaramaza i pravovremenoj reakciji Džoša Perkinsa, a kada se činilo da bi hitac srpskog reprezentativca za dodatnih pet minuta mogao da ubrizga onu neophodnu dozu samopouzdanja, sve je palo u vodu. Gosti iz Beograda nikako nisu mogli da uhvate pravi korak i uhvate juriš vredan pobede.

Gubio je Partizan skoro tri pune četvrtine bez prestanka, imao 12 poena minusa u trećoj i 10 na startu poslednje deonice, ali je onda sve stalo u nešto više od četiri minuta do oglašavanja sirene! Posle nove, pete trojke Perkinsa crno-beli su uspeli da stignu do 75:75 i od tog momenta imali smo potpuno otvoren susret... Bezmalo dva minuta ređali su se promašaji na obe strane, pre nego što je Mavra bukvalno ni iz čega kopljem sa osam metara probušio koš rivala, trenutak pre nego što se oglasila sirena za istek napada. Bio je to potez očajnika, ali je ozbiljno pogurao Zadar ka pobedi. Na dva i po minuta do kraja Filipovski je uzeo tajm-aut, sa ciljem da nacrta sledeći napad, ali je plan da se opet proigra Tomas propao. Tačnije, Partizanov krilni centar je tvrdo nabacio loptu na obruč posle dobro izgrađene situacije...

To je dalo Zadru šansu da ponovo uhvati ozbiljniju prednost i to je učinio preko Kartera. Opet trojka, opet sa osam metara. Ali, ista je anulirana samo nekoliko sekundi kasnije posle odličnog šuta Jaramaza. Zadar je na minut i po do isteka vremena imao 81:78 u svojim rukama, ali je onda pogubio konce. Posle lošeg šuta Kartera Perkins je razigrao Trifunovića, pa je rezultat na ulazu u poslednji minut glasio 81:80.

Umesto da iskoristi promašaj Palokaja, Perkins je u sledećem napadu uspeo da proda loptu posle greške u koracima, a zagrebački bek nije ispustio drugu šansu da vrati Zadru tri poena više (83:80). Uz 30 sekundi na satu, Filipovski je uzeo još jedan tajm-aut i imao sreću što je Jaramaz bio naoštren do zuba, a Perkins bio na pravom mestu. Na Trifunovićev promašaj s distance Perkins je pokupio ofanzivni skok usred reketa i vratio loptu nazad do Jaramaza koji vodi meč u produžetak. Imao je domaćin sekund i po da eventualno reši meč i ranije, ali Mavrina duboka lopta ka Vukoviću nije prošla jer je Tomas ostao priseban da spreči nepovoljan rasplet za Partizan.

Sve se, ipak, završilo porazom...

USKORO OPŠIRNIJE...

ABA liga - 19. kolo

Petak

Mornar - Krka 80:61

/Šehović 16 - Vrabac 11/

Subota

Zadar - Partizan 96:94

19.00: Cedevita Olimpija - FMP

Nedelja

12.00: Mega - Borac

19.00: Cibona - Split

21.00: Igokea - Budućnost

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.