U Čangvonu strelci za medalje i olimpijske kvote

Izvor: Politika, 08.Apr.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Čangvonu strelci za medalje i olimpijske kvote

Na Svetskom kupu u Južnoj Koreji u reprezentaciji Srbije dvanaest članova

U Čangvonu, u kojem će se 2018. održati Svetsko prvenstvo u streljaštvu, sutra počinje prvi ovogodišnji Svetski kup, na kojem će se, pored medalja, „deliti” i olimpijske kvote za Rio de Žaneiro 2016. To znači i da je konkurencija najjača.

U reprezentaciji Srbije, koja je na prethodnom Svetskom kupu u ovom južnokorejskom gradu 2013. osvojila pet medalja (zlato, srebro i tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bronze) nalazi se 12 takmičara, a među njima i Andrea Arsović (zlato, trostav) Zorana Arunović (srebro, vazdušni pištolj), Ivana Maksimović (bronze malokalibarskom i vazdušnom puškom) i Nemanja Mirosavljev (bronza, trostav), zatim Jasna Šekarić, Bobana Veličković, Jelena Živković, Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Damir Mikec, Milenko Sebić i Andrija Zlatić.

Sutra, prvog dana takmičenja, na programu su tri discipline i samo jedno finale. Zbog velikog broja takmičara pištoljaši Zlatić, Sebić i Mikec kreću od eliminacija. Jedino finale je u gađanju iz vazdušne puške u muškoj konkurenciji. Među 115 takmičara u kvalifikacijama biće i Milutin Stefanović i Milenko Sebić i obojice žele da već sutra postanu olimpijci.

U ovoj disciplini mete su i tri olimpijske kvote, ali to ne znači da je potrebno osvojiti neko od tri prva mesta, pošto se plasman strelaca koji su već izborili kvote ne računa...

Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Bobana Veličković nadmetaće se mk pištoljem u brzoj paljbi, a precizna paljba i finale održaće se u subotu. Na vatrenoj liniji u kvalifikacijama biće 87 takmičarki, a za Olimpijske igre 2016. deliće se dve kvote.

Jasna Šekarić može rasterećeno da gađa kada je reč o plasmanu na olimpijske igre, pošto je olimpijsku kvotu pogodila prošle godine na Svetskom prvenstvu i izborila osmo uzastopno učešće na letnjim olimpijskim igrama. To je u gađanju vazdušnom puškom u trostavu učinila i Andrea Arsović, koja u Čangvonu brani zlato u trostavu, do kojeg je došla postavivši svetski rekord finala s 455,4 kruga...

Ž. B.

objavljeno: 09.04.2015.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.