Pobeda Rebensburgove posle dve godine

Izvor: B92, 17.Jan.2016, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Rebensburgove posle dve godine

Nemačka skijašica Viktorija Rebensburg trijumfovala je na šestom veleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u austrijskom Flahauu.

Nekadašnja olimpijska šampionka u veleslalomu do prve pobede posle dve godine, a 11. u karijeri, došla ukupnim vremenom od 2:29.51 minuta.

Drugo mesto, sa 94 stotinke zaostatka, zauzela je Slovenka Ana Drev, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla Federika Brinjone iz Italije.

Posle prve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vožnje, Drevova je imala četiri stotinke prednosti u odnosu na Rebensburgovu, dok je treća bila Austrijanka Eva-Marija Brem, sa četiri desetinke zaostatka. U nastavku, Brinjoneova, koja je bila peta je uspela da se probije, da bi Rebensburgova odskijala kao u najboljim danima i izbila na čelo. Na kraju je slovenačka skijašica izgubila mnogo vremena, ali je uspela da dođe do prvog podijuma u Svetskom kupu.

Iza najbolje tri sledile su Austrijanke Eva-Marija Brem i Štefani Bruner, ispred tri italijanske skijašice – Nađe Fankini, Frančeske Marzalje i Manuele Melg, od kojih su poslednje dve podelile sedmo mesto. Prvih deset kompletirale su Francuskinja Tejna Bario i Mari-Mišel Ganjon iz Kanade.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Švajcarkinja Lara Gut sa 750 bodova, 50 više od Lindzi Von iz Sjedinjenih Država, dok je treća švedska skijašica Frida Hansdoter sa 661. U poretku veleslaloma, vodeća je Bremova sa 392 boda, ispred Gutove sa 362 i Brinjoneove sa 325.

Svetski kup u konkurenciji skijašica se nastavlja spustom u italijanskoj Kortini d’Ampeco naredne subote.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.