Izvor: HotSport.rs, 17.Jan.2016, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVETSKI KUP:Rebenzburg osvojila Flahau

Nemica Viktorija Rebenzburg pobednica je veleslaloma u ženskoj konkurenciji održanog u austrijskom Flahau.

Olimpijska šampionka iz Vankuvera bila je najbrža u dve vožnje sa vremenom 2.29,51 minuta. Rebenzburg je svoju 11. pobedu u Svetskom kupu ostvarila za 0,94 sekunde ispred senzacionalne drugoplasirane Ane Drev. Slovenki je ovo prvi plasman na pobednički podijum u karijeri, pa iako je vodila posle >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << prve trke može biti prezadovoljna današnjim rezultatom.
Italijanka Federika Brinjone zauzela je treće mesto, kao još jedina preostala takmičarka u okviru jedne sekunde u odnosu na pobednicu. Austrijanka Eva-Marija Brem morala je da se zadovolji plasmanom na četvrto mesto, čime je zadržala vodeću poziciju u poretku veleslaloma.
Favoritkinje za Kristalni globus Svetskog Kupa, Lindzi Von i Lara Gut, nisu imale uspeha u Flahau. Legendarna Amerikanka izletela sa staze nakon prebrzog ulaska u jednu kapiju, dok je “omalena” Švajcarkinja posle velike greške uspela da se dokopa tek 19. mesta. Gut je tako samo neznatno uvećala prednost u generalnom plasmanu. Razlika u odnosu na Von sada je 50 bodova.
Skijašice se sele u Italiju, gde će se sledećeg vikenda boriti za bodove u poznatom centru Kortini.

Pripremio: Miloš Ristanović

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Pobeda Rebensburgove posle dve godine

Izvor: B92, 17.Jan.2016

Nemačka skijašica Viktorija Rebensburg trijumfovala je na šestom veleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u austrijskom Flahauu...Nekadašnja olimpijska šampionka u veleslalomu do prve pobede posle dve godine, a 11. u karijeri, došla ukupnim vremenom od 2:29.51 minuta...Drugo mesto,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.