Uživo: Nole pred šokantnim porazom, brejk za rivala, Đoković - Kveri 6:0, 6:7, 3:4!

Izvor: Blic, 31.Okt.2012, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Nole pred šokantnim porazom, brejk za rivala, Đoković - Kveri 6:0, 6:7, 3:4!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i Amerikanac Sem Kveri igraju meč 2. kola Mastersa u Parizu.

Fenomenalno je Novak ušao u duel načinivši brejk sa jednim izgubljenim poenom. Kada je do istog uspeha došao u trećem gemu, u kojem je naišao na jači otpor Amerikanca, bilo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jasno da će Đoković gledati kako što pre da završi meč.

Posle nepunih 20 minuta, bilo je čak 5:0, a nekoliko trenutaka kasnije, preciznije za 24 minuta Novak se već odmarao na klupi posle furioznih 6:0!

I drugi set krenuo je poput prvog, brejkom Novaka. Nakon dva gema prednosti srpski teniser je imao prvu ozbiljnu krizu u igri kada je Kveri nanizao čak tri gema, preokrenuvši rezultat.

Novak je probao da na 3:3 načini brejk, ali su servisi Amerikanca bili toliko siloviti i precizni da je ponovo bio u situaciji da mora da juri rezultat.

Ni u narednih nekoliko minuta Novak ništa nije pretvorio u svoju korist i prednost. Kveri je igrao najbolje od početka meča i s jednim izgubljenim poenom došao je u priliku da se nada mogućem brejku i izjednačenju u setovima.

Amerikanac nije uspeo da oduzme servis našem teniseru, koji nije na svom prepoznatljivom nivou u nastavku meča, pa se otišlo u taj-brejk. Server kakav je Kveri je izvukao najbolje iz svog arsenala i sa 7:5 se izborio za treći set.

A u njemu, bar na početku, ništa nije bilo kao što je Novak želeo. Pokušavao je da se vrati u stari ritam, da nametne svoj stil i, poput prve deonice, kontrolište zbivanja na terenu, a dešavalo se sve suprotno. Brojne greške su najavljivale loš epilog, a tek zahvaljujući ponekoj majstoriji Nole je odolevao naletu rivala. Kveri je, međutim, uspeo da napravi brejk za 3:2 a onda i da ga "potvrdi", te je stigao do dva gema prednosti.

Novak je posle duže vremena uspeo da odigra kvalitetan gem na svoje servise, ali to mora i na suparnikove. Kveri vodi sa 4:3 trenutno, a sledeći servira...

Povezane vesti: Novak protiv Kverija u drugom kolu Pariza

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.