Međunarodna Bukerova nagrada za roman Kairos nemačkoj autorki Dženi Erpenbek

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2024, 14:21

Međunarodna Bukerova nagrada za roman "Kairos" nemačkoj autorki Dženi Erpenbek

Nemačka autorka Dženi Erpenbek i prevodilac Mihael Hofman osvojili su Međunarodnu Bukerovu nagradu za roman "Kairos", priču o ljubavnoj vezi tokom poslednjih godina postojanja Istočne Nemačke.
Knjiga prati destruktivnu ljubavnu vezu između 19-godišnje studentkinje i oženjenog muškarca u 50-im godinama koji se upoznaju u autobusu u istočnom Berlinu 1986. godine.
Njihov odnos postaje otelotvorenje "slomljenog idealizma" Nemačke Demokratske Republike i konačnog "raspada čitavog političkog sistema".
Roman je pobedio pet drugih finalista, izabranih od 149 prijavljenih romana za nagradu koja se dodeljuje za beletristiku iz celog sveta prevedenu na engleski i objavljenu u Velikoj Britaniji ili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.